Bilplatser och garage

I de flesta av våra områden finns möjlighet för dig som hyresgäst att hyra bilplats med motorvärmare, carport eller garage.

​När du flyttar till något av våra bostadsområden och äger en bil eller annat fordon behöver du eventuellt plats på parkering eller i garage. 

För att få hyra en bilplats måste du vara kontaktsinnehavare av en lägenhet hos Kirunabostäder. Bor du tillsammans med någon som har ett hyresavtal på lägenhet och vill ha en bilplats så är det kontraktsinnehavaren som gör intresseanmälan och som ska stå på avtalet. Du som hyresgäst hos Kirunabostäder kan ha max två (2) bilplatser. 

För att söka bilplats hos Kirunabostäder måste du vara registrerad i vår bilplatskö. ​Våra lediga garage- och parkeringsplatser hittar du under Mina sidor - Sök ledigt - Bilplats. Du har endast en kötid oavsett motorvärmarplats, garage, carport eller skotergarage. När du tackar ja till en bilplats nollas din kötid. Läs mer om köregler för bilplatser.

Parkeringsplatserna är avsedd att användas för körduglig personbil, skoter eller motorcykel.

Förvaring i garage

Garaget är bilens plats och inget extra förråd till din lägenhet. Av brandsäkerhetsskäl får du bara förvara ditt fordon, fyra extra bildäck och en mindre bensindunk i garaget. Om du har plats i centralgarage får du endast parkera ditt fordon och inte förvara något annat på platsen. 

Styr motorvärmaren via QT

Du som bor på Glaciärvägen eller Tarfalavägen kan styra din motorvärmare via systemet QT. Se mer under Realterat nedan eller här.

Skottning

Under vintertid ansvarar du själv för skottning av din parkeringsplats och framför din garageport. 

Efterrensning av parkeringsplatser sker på måndag eller torsdag mellan klockan 08.00 till 12.00 beroende på när det har snöat. Kom ihåg att flytta bilar, släpvagnar eller annat som kan utgöra hinder för snöröjningen.

Parkering på gårdar

Tänk på att det endast är tillåtet att parkera inne på gårdarna för i- och urlastning. Om du i samband med flytt måste parkera på gården längre tid behöver du ett tillfälligt parkeringstillstånd som du får av din kvartersvärd.

Kommunal bilplats

Om du som arbetar i en kommunal fastighet är intresserad av att hyra en bilplats kontaktar du vår bostadsförmedling på telefon 0980-708 50.

 

Relaterat

  • Styr motorvärmaren via QT

    Du som bor på Glaciärvägen eller Tarfalavägen kan styra din motorvärmare via bokningssystemet QT.