Uthyrning pågår i kvarter 7-9

Vi har påbörjat uthyrningen av lägenheter i kvarter 7-9 Kirunas nya centrum och har just nu många besökare på hemsidan. Det kan innebära att det uppstår driftstörningar på sidan emellanåt, men vi hoppas att du har tålamod att vänta eller kan återkomma lite senare.

Uthyrning pågår i kvarter 7-9

Vi har påbörjat uthyrningen av lägenheter i kvarter 7-9 Kirunas nya centrum och har just nu många besökare på hemsidan. Det kan innebära att det uppstår driftstörningar på sidan emellanåt, men vi hoppas att du har tålamod att vänta eller kan återkomma lite senare.

Hållbarhet och energispartips

Bild

Alla måste vi dra vårt strå till stacken för en mer hållbar värld. Vi kan erbjuda dig att bli mer klimatsmart genom en digital hållbarhetsutbildning och några enkla energispartips.

Digital hållbarhetsutbildning

Kirunabostäder är anslutna till Allmännyttans Klimatinitiativ och kan genom det erbjuda en digital hållbarhetsutbildning till dig som hyr en bostad, men som såklart kan göras av vem som helst som vill bli mer klimatsmart.

Utbildningen är uppdelad i fem olika avsnitt. Dels en grundläggande del som handlar om klimat och ekologisk hållbarhet, dels en del med tips på hur man som hyresgäst kan leva mer hållbart. Fokus ligger på att spara energi och vatten, sortera avfall och resa klimatsmart.

Genomför utbildningen via Sveriges Allmännytta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skärm med bild hållbarhetsutbildning

Energispartips i hemmet

Här hittar du smarta energispartips i hemmet!

Droppande kranar?

Droppande kranar kan tyckas vara en bagatell, men en kran som droppar varmvatten under ett års tid kan kosta hundralappar. Problemet med droppande kranar åtgärdas lätt genom att byta packning. Har du kranar som droppar? Felanmäl det till oss så kommer vi och fixar det.


Vädra snabbt

Vill du ha in frisk luft i lägenheten? Ha inte fönstret på glänt hela dagen. Det är bättre att vädra snabbt med tvärdrag. Då byts luften snabbt och du sparar energi.

 

Vatten-spartips

Har du kranar som droppar eller en toalettstol som står och läcker? Felanmäl det till oss så kommer vi och fixar det. Droppande kranar kan verka vara en bagatell, men ett års droppande av varmvatten kan kosta hundralappar. Därtill kommer kostnaden för kallvattnet. Problemet med droppande kranar åtgärdas lätt genom att byta packning.

 

Ställ inga stora möbler framför elementen

Har du soffan stående framför ett element? Tänk på att om du ställer stora möbler framför elementen eller har långa gardiner kan inte värmen komma ut i rummet. Det behövs minst 40 centimeter fri yta framför ett element för att det ska fungera rätt. Ha det i åtanke nästa gång du möblerar om hemma.

 

Släck onödig belysning

Lampor som lyser mitt på dagen eller när ingen är i närheten är helt onödigt. Om ytterbelysningen är påslagen på dagen eller om det alltid är tänt i ett trapphus behöver belysningen justeras. Tänk på vad som är tänt när. Stäng av och justera om det inte finns någon anledning till att det lyser. Om du känner dig osäker på hur du ska göra, ring eller maila vår felanmälan så hjälper vi dig.

Se fler energispartips www.allmannyttan.se/energispartips/film Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Senast uppdaterad •
Fråga oss!