Seniorbostäder

Bild

För dig som är senior kan vi erbjuda bostäder med särskilt bra tillgänglighet, ytor för samvaro och grannar i samma ålder.

Tillgänglighet och gemenskap

I våra seniorbostäder ska det vara enkelt att trivas och bo kvar, så länge du önskar.

Seniorbostäder är för dig som fyllt 70 år och inte har hemmaboende barn. ​Till våra seniorbostäder gäller samma kö som för våra övriga bostäder, så det kan vara en bra idé att registrera dig i kön, oavsett om du planerar att flytta snart eller om tio år.

I seniorbostäder bor du självständigt, i din egen lägenhet, men har möjlighet att umgås med dina grannar och ordna aktiviteter i gemensamma utrymmen som finns i ditt bostadshus.

Tillgänglighet är en gemensam nämnare i våra seniorbostäder, där det finns hiss i alla trappuppgångar, liksom närhet till allmänna kommunikationer. I flera områden har du även nära till samhällsservice.

En viktig del i våra seniorbostäder är gemenskap och att inspirera till och underlätta för umgänge. Vi skapar bland annat naturliga mötesplatser i form av gemensamhetslokaler och trevliga utemiljöer. Här finns förutsättningar för dig som hyresgäst att ordna olika aktiviteter och komma med förslag och påverka din boendemiljö.

För att göra det enklare att umgås med släkt och vänner finns det övernattningsmöjligheter i gemensamhetslokalerna eller i separat övernattningslägenhet.

Kvarter Växeln

I kvarteret Växeln mitt i nya centrum har Kirunabostäder nyproducerade seniorbostäder i storlek 1-3 rum och kök. Alla lägenheter har fransk balkong, balkong eller uteplats. I de större lägenheterna ingår separat tvättmaskin och torktumlare och i de mindre lägenheterna ingår kombinerad tvättmaskin/torktumlare. På innergården finns två separata byggnader med tvättstuga och bastu samt miljörum med möjlighet till avfallssortering.

I kvarteret finns samlingslokal för gemensamma träffar med grannar eller privata tillställningar såsom kalas.

Thulegården och Runabacken

På Thulegården och Runabacken erbjuder vi mindre lägenheter med ett eller två rum och kök. På Runabacken finns även ett fåtal lägenheter med tre rum och kök. I båda fastigheterna finns tvättstuga på varje våning, hiss och samlingslokal på entréplan. 

Intresseanmälan

Om du är intresserad av att hyra en seniorbostad hittar du lediga bostäder under Lediga just nu där de är märkta "Seniorbostad". Du måste vara registrerad i vår bostadkö för att kunna göra en intresseanmälan på en ledig bostad. Ställ dig i kö genom att registrera dig här på hemsidan eller kontakta vår kundservice via telefon 0980-708 50 eller e-post info@kirunabostader.se.

Seniorbostäderna fördelas efter kötid i vår ordinarie bostadskö.


Växeln

I kvarteret Växeln mitt i nya centrum erbjuder vi seniorbostäder i storlek 1-3 rum och kök. I husen finns samlingslokal för gemensamma aktiviteter med grannar eller privata tillställningar såsom kalas. Trapphusen har hiss samt rullator- och barnvagnsförråd på entréplan. Lägenheter har fransk balkong, balkong eller uteplats. På innegården finns tvättstuga, bastu samt miljörum.

Runabacken

På Runabacken erbjuder vi seniorbostäder i storlek 1-3 rum och kök. I fastigheten finns tvättstuga på varje våning, hiss och samlingslokal. 

Thulegården

På Thulegården erbjuder vi seniorbostäder i storlek 1-2 rum och kök. I fastigheten finns tvättstuga på varje våning, hiss och samlingslokal. 

Senast uppdaterad •
Fråga oss!