Cylinderbyte på grund av nyckelstöld

På grund av Kirunabostäder utsatts för en stöld av huvudnycklar har vi på kort varsel genomfört cylinderbyte i ett antal av våra fastigheter i centrala Kiruna.

Cylinderbyte på grund av nyckelstöld

På grund av Kirunabostäder utsatts för en stöld av huvudnycklar har vi på kort varsel genomfört cylinderbyte i ett antal av våra fastigheter i centrala Kiruna.

Kvarteret Växeln

Bild

Det nya kvarteret med 68 bostäder får Elite hotel och Aurora kultur och kongress som närmaste grannar.

I oktober 2023 stod Kirunabostäders 68 bostäder i kvarter Växeln färdiga för inflyttning. Kvarteret är placerat i centrum, parallellt med Torggatan precis intill Aurora kultur och kongress.

Interiör kök och vardagsrum kvarter 91

Kvadratsmarta ytor och ljusa ytskikt kännetecknar lägenheterna i kvarteret Växeln.

Om lägenheterna

De 68 nyproducerade bostäderna i centrum är fördelade på två byggnader med fyra respektive fem våningar. I byggnanderna finns hiss i trapphusen samt lägenhetsförråd på vinden. I varje huskropp finns samlingslokal för gemensamma träffar med grannar eller privata tillställningar såsom kalas.

Lägenheterna är i storlekarna 1-3 rum och kök där alla lägenheter har fransk balkong, balkong eller uteplats. I de större lägenheterna ingår separat tvättmaskin och torktumlare. I de mindre lägenheterna ingår kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

På innergården finns två separata byggnader med tvättstuga och bastu samt miljörum med möjlighet till avfallssortering.

Seniorbostäder

38 av lägenheterna i kvarter Växeln, placerade i samma huskropp, är seniorbostäder, vilket är vanliga lägenheter som riktar sig till personer som är 70 år eller äldre.


Interiör vardagsrum och kök kvarter 91

I kvarteret Växeln hittar du moderna lägenheter med hiss i fastigheten. Tvättmaskin/torktumlare ingår i lägenheten och du har även tillgång till gemensam tvättstuga, bastu och samlingslokal.

Inflyttning

Inflyttning oktober 2023.

Bilplatser

Det finns möjlighet att hyra bilplats med kombinerad motorvärmare/billaddare antingen i carport eller på markparkering.

Övrigt

Gironet fiber finns indraget i lägenheterna.

Läs mer om bredbandstelefoni, bredbands-tv och bredband på Gironets hemsida.


Välkommen in!

Vill du få en upplevelse av hur det är att bo i kvarteret Växeln, se inredning, tänkbar möblering och hur utsikten kan se ut?

Ta en rundvandring i en lägenhet eller på innergården via länken nedan:

Flygvy över bostadskvarter


Bostadsväljaren

Via bostadsväljaren kan du se var i husen de olika lägenheterna är placerade, få information om storlek, hyra och antalet rum.

 

 

Senast uppdaterad •
Fråga oss!