"rootPage" is not defined.

Konceptbostäder för seniorer

Bild

I seniorbostad finns möjlighet att umgås med grannar i samma ålder och ordna aktiviteter i gemensamma utrymmen.

För dig som är senior kan vi erbjuda bostäder med särskilt bra tillgänglighet, ytor för samvaro och grannar i samma ålder.

I våra seniorbostäder ska det vara enkelt att trivas och bo kvar, så länge du önskar. Seniorbostäder är för dig som fyllt 70 år. ​Till seniorbostäderna gäller samma kö som för våra övriga bostäder, så det kan vara en bra idé att registrera dig i kön, oavsett om du planerar att flytta snart eller om tio år.

I seniorbostad bor du självständigt i din egen lägenhet, men har möjlighet att umgås med grannar i samma ålder och ordna aktiviteter i gemensamma utrymmen som finns i bostadshuset.

Tillgänglighet är en gemensam nämnare i våra seniorbostäder, här finns hiss i trappuppgången, liksom närhet till allmänna kommunikationer. I flera områden har du även nära till samhällsservice.

En viktig del i våra seniorbostäder är gemenskap, att inspirera till och underlätta för umgänge. Vi skapar bland annat naturliga mötesplatser i form av gemensamhetslokaler och trevliga utemiljöer. Här finns förutsättningar för dig som hyresgäst att ordna olika aktiviteter.

Kirunabostäder har seniorbostäder på Thulegården, Runabacken och i kvarter Växeln mitt i centrum.

 

Senast uppdaterad •
Fråga oss!