Nya hyror från och med 1 juli 2022

Årets hyreshöjning är nu fastställd. Utifrån Hyresmarknadskommitténs beslut har Kirunabostäder kommit överens med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning med 1,88 procent som motsvarar kommitténs rekommendation.

Hyresperioden gäller årligen från 1 april till och med 31 mars. Till följd av att förhandlingarna dragit ut på tiden beslutade Hyresmarknadskommittén att årets hyreshöjning gäller från den 1 juli 2022. En retroaktiv debitering för hela hyresperioden kommer därmed inte att ske, utan du som hyresgäst befrias från hyreshöjningen för perioden 1 april till och med 30 juni.

Eftersom hyran redan är aviserad till och med september månad kommer höjningen för juli-september att debiteras retroaktivt på oktoberhyran.

Varför höjer vi hyran?

Hyreshöjningen är nödvändig för att få täckning för ökande kostnader för bland annat fastighetsskötsel, underhåll, reparationer, material, sophantering och värme.

På Kirunabostäder värdesätter vi service. Vi vill erbjuda våra hyresgäster bra boende och underhålla våra fastigheter på bästa sätt. För att vi ska kunna fortsätta att leverera det behöver vi få täckning för våra utgifter.

Frågor?

Har du frågor är du välkommen att kontakta bostadsförmedlingen via mejl marknad@kirunabostader.se eller telefon 0980-708 50, knappval 2.

Senast uppdaterad •
Fråga oss!