Kirunabostäder bygger 70 nya lägenheter för 70+

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Kirunabostäders styrelse har tagit beslut om att bygga fler nya lägenheter. Det blir 70 lägenheter för 70-plussare i Kirunas nya stadskärna.

Våren 2022 påbörjar Kirunabostäder byggnationen av 70 hyresrätter på tomt 91 i nya stadskärnan precis intill det nya kulturhuset.

- I samband med stadsomvandlingen har vi sett ett ökat behov av seniorbostäder då många som bor i villa vill flytta till lägenhet. Att kunna bemöta efterfrågan känns självklart roligt och det bästa av allt är att bostäderna placeras mitt i nya centrum, säger Stefan Sydberg, ordförande Kirunabostäder.

Det blir två fyravåningshus med lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök. I kvarteret finns samlingslokal i varje huskropp, bastu, tvättstuga och miljörum med full sopsortering. Utöver det kommer det att finnas tillgång till bilplats med motorvärmare, laddstolpe eller i carport.

- I våra andra fastigheter med seniorbostäder ser vi en stor gemenskap mellan grannarna i samma ålder. Det hoppas vi givetvis på i de nya bostäderna också, säger Mats Dahlberg.

Sedan tidigare har Kirunabostäder två fastigheter med seniorbostäder, Thulegården och Runabacken (före detta Vilan 2). Seniorbostäderna är vanliga lägenheter som riktar sig till personer som är 70 år eller äldre. Lägenheterna tilldelas via den ordinarie bostadskön och du anmäler intresse på lediga seniorbostad på vår hemsida.

Byggnationen av de nya seniorbostäderna påbörjas våren 2022 och inflyttningen är planerad hösten 2023.

 

Senast uppdaterad •
Fråga oss!