Logotyp för Kiruna C i svart färg

Öppet idag butiker 10:00 - 18:00 • Coop 8:00 - 21:00

Galleriaentré

Foto: Rebecca Lundh

Fler kedjor och lokala pärlor etablerar sig i Kiruna C

I samband med 1-årsfirandet i Kiruna C:s handelskvarter offentliggör Kirunabostäder som fastighetsägare nya hyresgäster i kvarteren. Det blir fler lokala pärlor, en klädkedja och en restaurang. Det visar att många tror på Kiruna och väljer att etablera sig i kvarteren längs handelsgatan.

För ett år sedan invigde det kommunala bostadsbolaget Kirunabostäder handelskvarteren i Kirunas nya centrum. I samband med öppningen flyttade ett stort antal lokalhyresgäster in, som tidigare haft lokal i gamla centrum. Under året har de tre handelskvarteren fyllts på med ytterligare butiker, salonger, gym och kontorshyresgäster. I augusti öppnade Espresso House i galleria Nian och inom kort blir det ännu fler aktörer i centrum.

Gidlöws Guld är en av Kirunas äldsta butiker. Det var nuvarande ägaren Birgitta Gidlöws pappa som öppnade butiken i gamla centrum 1926 och därefter har Birgitta tillsammans med sin man drivit den vidare. Nu ser de fram emot att öppna i nya lokaler.
– Det är spännande och intressant att vara en den av förändringen som stadsomvandlingen innebär, säger Birgitta Gidlöw.

Den 16 september öppnar Kiruna Lappland Turistcenter i kvarter 8 längs Malmvägen. Den nya lokalen öppnar upp för spännande möjligheter, och det finns många idéer om hur verksamheten kan utvecklas för både besökare och Kirunas invånare.
– På den nya platsen kommer vi kunna möta besökarna på ett mer närvarande sätt och vi möter besökarna direkt de ankommer in till Kiruna. Vi kommer vara närmare andra verksamheter och därigenom kunna samarbeta på nya sätt, säger Peter Salomonsson.

Under våren 2024 etablerar klädkedjan MQ Marqet en ny butik i galleria Sjuan i Kiruna, ett välkommet komplement till utbudet i Kiruna C.
– Det är en imponerande utveckling som sker i Kiruna och staden visar en enorm framtidstro. Jag ser med stor tillförsikt fram emot vår nyetablering och är övertygad om att vårt erbjudande med noga utvalda varumärken kompletterar ett redan starkt och intressant utbud i nya stadskärnan. Vi har dessutom i dagsläget redan ett stort antal kunder som handlar på MQ.se i Kiruna med omnejd, vilka vi nu dessutom får glädjen att välkomna genom vår fysiska butik, säger Ingvar Larsson, VD MQ Marqet.

Den som väntar på något gott kan se fram emot 2024 då sportbaren Allstar slår upp portarna i kvarter 9. Restaurangkedjan med lokala franchisetagare kommer att servera Kirunabor och övriga gäster en meny med rätter från det amerikanska steakhouse-köket med allt från klassiska hamburgare och maffiga stekar till fräscha sallader i kombination med sportevenemang på storbildsskärm.

– Vi är väldigt nöjda med att äntligen ha gått i mål med fastighetsägare och Allstar Trademark. Nu börjar det roliga med att sätta projekteringen till 100 procent och se förvandlingen från en rå lokal till en snygg restaurang med ett utbud som passar alla. Vi kommer lägga ned själ, hjärta och extremt mycket arbete med att göra detta till en uppskattad restaurang för hela Kiruna, säger franchisetagarna för Allstar i Kiruna, Mikael Karlsson, Patrik Johansson och Mats Pettersson.

Vi välkomnar våra nya hyresgäster till Kirunas handelskvarter. Det känns otroligt roligt att vi får fylla kvarteren och förstärka erbjudandet i centrum för både Kirunabor och övriga besökare, säger Amanda Stålnacke, marknadschef, Kirunabostäder.För ytterligare upplysningar:

Kirunabostäder: Amanda Stålnacke, marknadschef, 0980-708 33
Gidlöws Guld: Birgitta Gidlöw, ägare, 070-612 13 53
Kiruna Lappland: Peter Salomonsson, vd, 070-676 53 20
MQ: Jessica Clarin Lindberg, presskontakt PR & media konsult, jessica@molinopr.com
Allstar Trademark: Mikael Johansson, vd Allstar Trademark, mikael@allstarbar.se

 

Senast uppdaterad •