Vattenavbrott Björkplan 5 F-H den 16/4

På grund av en vattenläcka är varmvattnet avstängt på Björkplan 5 F-H . Kallvatten påverkas inte. Läckan är identifierad och åtgärdas provisoriskt under kvällen.

"rootPage" is not defined.
Vattenavbrott Björkplan 5 F-H den 16/4

På grund av en vattenläcka är varmvattnet avstängt på Björkplan 5 F-H . Kallvatten påverkas inte. Läckan är identifierad och åtgärdas provisoriskt under kvällen.

Glada Anka flyttar in i Kvarter 1

Bild

Restaurang Glada Anka med kinesiskt kök och japansk sushi har öppnat i sin nya lokal i Kvarter 1.

Kirunabostäder välkomnar restaurang Glada Anka som ny hyresgäst i Kvarter 1 i Kirunas centrum.

Nu har vi slagit upp dörrarna till vår restaurang i Kirunas nya centrum. Kom gärna och njut av vår fantastiska asiatiska mat.

Glada Anka är en av Kirunabostäders nya hyresgäster i Kvarter 1. Restaurangen erbjuder ett kinesiskt kök och japansk sushi till Kirunabor och övriga besökare i centrum.

– Vi är mycket glada över att få hälsa ytterligare en ny lokalhyresgäst välkommen till Kvarter 1. Det känns extra roligt att vi nu också har en restaurang i kvarteret som ger mervärde för boende och kontorshyresgäster i centrum, säger Amanda Stålnacke, marknadschef Kirunabostäder.

Kvarter 1 innehåller 62 lägenheter och drygt 3 600 kvadratmeter lokaler. Bostadshyresgästerna flyttade in i kvarteret sommaren 2021 och sedan tidigare finns Sparbanken Nord, Trafikverket, Afry, Lev väl och Swedish Space Corporation, SSC, i Kvarter 1.


Kvarter 1

Kvarter 1 i Kiruna centrum.

Arkitektur Kvarter 1

Kvarter 1 är gestaltad med utgångspunkt i det som är typiskt för Kiruna och är tänkt att förstärka Kirunas identitet som gruvstad. Kvarteret har formen av ett stiliserat berg som på utsidan består av hårda, ”kalla” material som stål och tegel, en symbol för gruvindustrin, samt isblå kulörer i vissa detaljer, en symbolbärare för det arktiska klimatet med snö och is. Kvarterets insida (innergården) har varmare kulörer i form av trä som står för fjällbjörkar och orange stålpartier som ska föra tankarna till järnets ursprung: flytande magma.

Liselott Miranda - Arkitekt SA/MSA

Senast uppdaterad •
Fråga oss!