Logotyp för Kiruna C i svart färg

Öppet idag butiker 10:00 - 18:00 • Coop 8:00 - 21:00

Emma Graméus

Centrumledare Emma Graméus

Upplevelsen i centrum

Det är vad vi strävar efter i allt vi gör inom Kiruna C. Vi har haft det i åtanke i allt från att planera butikernas placering, till galleriornas egna unika utseenden och nu den stundande invigningen. En invigning där kungen får kliva åt sidan och lämna plats åt Kirunaborna.

I de nya galleriorna vill vi att Kirunas själ ska lysa starkt. Våra traditioner, det lokala hantverket, vildmarken runt hörnet, entreprenörsandan och den starka industrin är en del av vårt dna och det hoppas vi ska skina igenom oavsett vad vi gör. Och trots att vi nu har världens ögon på oss ska vi fortsatt vara trygga Kirunabor. Vi tror nämligen på att vi sticker ut genom att vara nytänkande och okrångliga. Det var också därför tyckte vi att det var dags att bryta ett mönster.

Den kanske vanligaste symboliska handlingen vid en högtidlig invigning är att kungaparet eller andra kändisar bjuds in för att inför en publik klippa ett rött band med en tjusig sax. Men vi tycker att det är Kirunaborna som ska få vara först på plats och att det också ska vara Kirunabor som ska inviga galleriorna i Kiruna C - det är ju faktiskt vår stad! Och när vi bad om hjälp att nominera vilka som skulle få äran att få öppna upp dörrarna till de nya galleriorna utsåg Kirunaborna tillsammans med en jury bland annat en inspirerande forskare, två av framtidens Kirunabor och två eldsjälar inom föreningslivet av 50 nominerade.

Så varmt välkommen den 1 september 12.00 när vi tillsammansöppnar upp dörrarna till våra nya gallerior!

Emma Graméus
Centrumledare

 

Senast uppdaterad •