Cylinderbyte på grund av nyckelstöld

På grund av Kirunabostäder utsatts för en stöld av huvudnycklar har vi på kort varsel genomfört cylinderbyte i ett antal av våra fastigheter i centrala Kiruna.

Cylinderbyte på grund av nyckelstöld

På grund av Kirunabostäder utsatts för en stöld av huvudnycklar har vi på kort varsel genomfört cylinderbyte i ett antal av våra fastigheter i centrala Kiruna.

Kvarter 7-9

Bild

Kirunas nya handelsgata med galleriorna Sjuan, Åttan och Nian.

I handelskvarter 7, 8 och 9 i Kirunas centrum finns ett 50-tal butikslokaler med kaféer, kontor, restauranger och annan service mitt i nya stadskärnan

Översikt kv 7-9

Kirunas nya centrum där kvarter 8 och kvarter 9 ligger intill Malmvägen och kvarter 7 längst ner till höger. I bakgrunden skymtar du stadshuset Kristallen, Aurora kultur och kongress och Scandic.

Sjuan, Åttan och Nian

De tre galleriorna längs Kirunas nya shoppinggatan har namnen Sjuan, Åttan och Nian. Namnen kommer från numreringen på tomterna som kvarteren är byggda på, tomt 7, 8 och 9.


Inre miljö galleria

I Nian hittar du ett brett utbud av kläder, skor och accessoarer.

Butiker, kaféer och restauranger

I handelskvarteren hittar du lokala handlare och ett antal butikskedjor. Det är en blandning av butiker, kaféer, restauranger och övrig service som ger en bred mix på utbudet i centrum.

I Sjuan finns butiker för sport och friluftsliv, kafé, restaurang och heminredning. Åttan erbjuder bland annat dagligvaror, apotek och blomsterhandel och i Nian finns ett brett utbud av kläder, skor och kosmetik.


Sektion kvarter 7

Sjuan kännetecknas av en karaktäristisk lanternin som reser sig likt en fjälltopp mot skyn. Utbudet i gallerian består av sport, fritid och heminredning.

Design och profil

Utformningen av galleriorna har grundat sig i att skapa mer än bara en plats för shopping - mötesplatser där såväl gammal som ung kan göra ärenden och handla, men också äta, fika och umgås.

Den lokala förankringen har varit viktig att framhålla i gestaltningen. Blandningen av äkta material med lokal förankring och naturnära färgsättning ska tillsammans bilda en varm, genuin miljö med en tydlig koppling till den omgivande naturen och det gamla Kiruna.

Den grafiska profilen för de tre handelskvarteren har tagits fram utifrån designmanualen. Kommunikation och skyltar i kvarteren går hand i hand med designen, med en logotyp i spetsen som knyter ihop helheten.

Logotyp Kiruna C

Logotypen för Kirunas nya handelskvarter inkluderar hela Kiruna centrum.


Etablera verksamhet i Kiruna C?

Är du intresserad av att etablera verksamhet i handelskvarteren? Kontakta marknadschef Amanda Stålnacke på telefon 0980-708 33 eller amanda.stalnacke@kirunabostader.se.

Läs mer om hur du hyr lokal och kontakta oss via intresseformulär.

 

 

Bostäder möter handel

Under våren 2023 blev 297 hyresrätter i de tre handelskvarteren inflyttningsklara.


Bakgrund

Det kommunala fastighetsbolaget Kirunabostäder och LKAB har ingått ett bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kiruna gamla centrum i och med den pågående stadsomvandlingen. Avtalet innebär att bostäder och lokaler i gamla centrum ersätts med nybyggda fastigheter som uppförs av LKAB i den nya stadskärnan. Kirunabostäder tillträdde som fastighetsägare hösten 2022 och tog då över hyresavtalen med kontrakterade aktörer.

Senast uppdaterad •
Fråga oss!