Nya bostäder

Bild

Början av 2020-talet kommer att bli minnesvärda i Kirunabostäders historia. Sedan bolaget startades 2002 har vi aldrig tidigare tillfört den här mängden nyproducerade bostäder i Kiruna.

År 2018 började Kirunabostäder bygga totalt 130 nya bostäder i gamla skjutbaneområdet och Kvarter 1 i nya centrum. Bostäderna blev inflyttningsfärdiga mellan 2019-2021. I början av 2023 tog Kirunabostäder över 297 nya bostäder av LKAB i kvarter 7-9 i nya centrum, vilka är ersättningsbostäder för lägenheter i gamla centrum.

Kösystem för nyproducerat

Kösystemet för våra nybyggda lägenheter fungerar precis som vårt vanliga kösystem. När lägenheterna blir inflyttningsklara lägger vi ut dem på webbsidan under Ledigt just nu och här kan du göra din intresseanmälan. Det går även bra att ringa till bostadsförmedlingen för att anmäla intresse på en lägenhet. Kötiden avgör vilka som blir erbjuden bostad.

För att kunna anmäla intresse på en lägenhet måste du vara registrerad som bostadssökande i vår bostadskö. Det går inte att förboka sig för nyproducerade bostäder utan de annonseras på webbplatsen under Ledigt just nu när det är dags för uthyrning.

Ta en VR-rundvandring i en ny lägenhet

Läs mer om våra nyproducerade bostäder, ta en rundvandring i en ny lägenhet och titta närmare på planlösningar via bostadsväljaren via länkarna nedan.

gamla skjutbanan
Senast uppdaterad •
Fråga oss!