Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och övriga kontor stängt för besök. Vi har istället telefontid under våra ordinarie öppettider och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Nyproduktion

Kiruna står inför en omfattande stadsomvandling och är i stort behov av nya bostäder. Idag har Kirunabostäder omkring 700 bostäder som ska ersättas till följd av stadsomvandlingen. Här bygger vi nytt.

Kirunabostäders projekt

Gamla skjutbanan

Hösten 2018 startade bygget av 68 nya lägenheter på gamla skjutbaneområdet. Det blir ett helt nytt bostadsområde med närhet till naturen och i nära anslutning till befintliga bostadsområden, förskola, skola och nya centrumkärnan. Planerad inflyttning vid årsskiftet 2019/2020.

Kvarter 1

På nya stadskärnan första kvarter ska Kirunabostäder bygga 62 lägenheter och drygt 3 600 kvadratmeter lokaler för kontor, butiker och restuaranger. Markarbetet inleddes i maj 2018 och inflyttningen är planerad under hösten 2020.

Kommunala projekt

K5 - Folkets hus, bibliotek, konferens, kongress och ungdomens hus

Under 2017 fick Kirunabostäder uppdraget att projektera kvarter 5 i nya Kiruna. Byggnaden på kvarteret, som är placerat intill det nya stadshuset, kommer att innehålla verksamheter som idag finns i Folkets hus. Här ska det bland annat finnas plats för bio, konsterter, teater och konferens. I byggnaden ska också bibliotek och ungdomen hus hålla till. Kirunabostäder har totalansvaret för projektet fram till slutbesiktning. Inflyttning är planerad i slutet av 2020.

Nya räddningstjänsten

Nya räddningstjänsten, med placering längs Lombololeden mittemot bilprovningen, beräknas vara färdigställd vid årsskiftet 2019-2020. Kirunabostäder projektleder byggnationen för Kiruna kommuns räkning fram till slutbesiktning.