Student eller senior?

Om du studerar på gymnasium, folkhögskola eller högskola har vi studentboende till dig, och är du senior har vi bostäder med särskilt bra tillgänglighet.

Studentbostäder

För dig som studerar på högskola, folkhögskola eller gymnasium har vi studentbostäder centralt på Geologgatan 12 och Skyttegatan 20 A. Du måste ha fyllt 18 år och bo utanför Kiruna centralort (cirka fem mil utanför Kiruna) för att få hyra studentbostad.

I lägenheterna på Geologgatan har du gemensamt kök och eget badrum. På Skyttegatan delar du både kök och badrum med de andra hyresgästerna. Alla studentbostäder är utrustade med säng, skrivbord, stol och bokhylla. 

Om du är intresserad av att hyra en studentbostad hittar du lediga bostäder här på webbsidan under Lediga bostäder, där de är märkta "Studentbostad". Studentbostäderna fördelas efter kötid i vår ordinarie bostadskö. Du måste därför vara registrerad i vår bostadkö för att kunna göra en intresseanmälan på en studentbostad.

Läs mer om studentboende under relaterad information.

Seniorboende

Vårt seniorboende på Thulegården kan du söka från att du fyllt 55 år.

På Thulegården finns mindre lägenheter med ett eller två rum och kök. I fastigheten finns tvättstuga på varje våning, hiss och samlingslokal på entréplan. 

För att ställa dig i kö till Thulegården kan du kontakta bostadsförmedlingen via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.