Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och våra övriga kontor stängt för besök. Under våra ordinarie besökstider har vi istället telefontid och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Student eller senior?

Om du studerar på folkhögskola, högskola eller universitet har vi studentboende till dig. Är du senior kan vi erbjuda bostäder med särskilt bra tillgänglighet.

Studentbostäder

För dig som studerar på universitet, högskola eller folkhögskola har vi studentbostäder centralt på Geologgatan 12 och Runabacken, Skyttegatan 18 A.

I lägenheterna på Geologgatan har du gemensamt kök och eget badrum. Lägenheterna är utrustade med säng, skrivbord, stol och bokhylla.

På Runabacken har du eget kök och badrum i din lägenhet. Lägenheterna på Runabacken hyrs ut omöblerade.

För att kunna teckna hyresavtal på en studentlägenhet måste du vara antagen vid universitet, folkhögskola, högskola eller vara doktorand vid universitet/högskola. Utbildningen ska genomföras inom Kiruna kommun. Studier ska ske på minst halvtid och antagningsbesked måste uppvisas. Hyresgästen ska vara fyllda 18 år för att få teckna hyresavtal. Vid tecknande av avtal för studentlägenhet behåller du dina köpoäng i vår bostadskö.

Under boendetiden kommer Kirunabostäder att begära in studieintyg för att säkerställa att studier bedrivs minst på halvtid. När studierna avslutas eller av annan anledning upphör ska du på eget initiativ säga upp hyresavtalet. Kvarboende efter avslutade studier godkänns inte.

Intresseanmälan

Om du är intresserad av att hyra en studentbostad hittar du lediga bostäder här på webbsidan under Lediga just nu, där de är märkta "Studentbostad". Studentbostäderna fördelas efter kötid i vår ordinarie bostadskö. Du måste därför vara registrerad i vår bostadkö för att kunna göra en intresseanmälan på en studentbostad.

Läs mer om studentboende under relaterad information.

Seniorbostäder

Våra seniorbostäder på Thulegården och Runabacken kan du söka från att du fyllt 70 år.

På Thulegården och Runabacken finns mindre lägenheter med ett eller två rum och kök. På Runabacken finns även ett fåtal tre rum och kök. I fastigheterna finns tvättstuga på varje våning, hiss och samlingslokal på entréplan. 

Intresseanmälan

Om du är intresserad av att hyra en seniorbostad hittar du lediga bostäder under Lediga just nu där de är märkta "Seniorbostad". Du måste vara registrerad i vår bostadkö för att kunna göra en intresseanmälan på en ledig bostad. Ställ dig i kö genom att registrera dig här på webbsidan eller kontakta bostadsförmedlingen via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Seniorbostäderna fördelas efter kötid i vår ordinarie bostadskö.