Student eller senior?

Om du studerar på folkhögskola, högskola eller universitet har vi studentboende till dig. Är du senior kan vi erbjuda bostäder med särskilt bra tillgänglighet.

Studentbostäder

För dig som studerar på universitet, högskola eller folkhögskola har vi studentbostäder centralt på Geologgatan 12 och Skyttegatan 20 A.

I lägenheterna på Geologgatan har du gemensamt kök och eget badrum. På Skyttegatan delar du både kök och badrum med de andra hyresgästerna. Alla studentbostäder är utrustade med säng, skrivbord, stol och bokhylla. 

För att kunna teckna hyresavtal på en studentlägenhet måste du vara antagen vid universitet, folkhögskola, högskola eller vara doktorand vid universitet/högskola. Utbildningen ska genomföras inom Kiruna kommun. Studier ska ske på minst halvtid och antagningsbesked måste uppvisas. Hyresgästen ska vara fyllda 18 år för att få teckna hyresavtal. Vid tecknande av avtal för studentlägenhet behåller du dina köpoäng i vår bostadskö.

Om du är intresserad av att hyra en studentbostad hittar du lediga bostäder här på webbsidan under Lediga bostäder, där de är märkta "Studentbostad". Studentbostäderna fördelas efter kötid i vår ordinarie bostadskö. Du måste därför vara registrerad i vår bostadkö för att kunna göra en intresseanmälan på en studentbostad.

Läs mer om studentboende under relaterad information.

Seniorboende

Vårt seniorboende på Thulegården kan du söka från att du fyllt 55 år.

På Thulegården finns mindre lägenheter med ett eller två rum och kök. I fastigheten finns tvättstuga på varje våning, hiss och samlingslokal på entréplan. 

För att ställa dig i kö till Thulegården kan du kontakta bostadsförmedlingen via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.