Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och våra övriga kontor stängt för besök. Under våra ordinarie besökstider har vi istället telefontid och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Bo hos Kirunabostäder

Att bo i hyresrätt ger dig tid till annat än att äga och sköta en bostad själv. Det är bara att flytta in.

Det finns många fördelar med att bo i hyresrätt istället för att köpa en lägenhet. Du slipper oroa dig för att räntan på bolånet ska gå upp eller bopriserna ner, och du behöver varken banklån eller kontantinsats. Du vet precis vilken månadsavgift du får och du får hjälp när du behöver det. 

Trygghet och service

Som fastighetsägare har vi ett stort ansvar för ditt boende och du som hyresgäst kan hjälpa till att göra boendet säkrare för dig själv och dina grannar. Det är viktigt att du har en hemförsäkring ifall olyckan skulle vara framme. Genom hemförsäkringen får du ett bra skydd för dina ägodelar i hemmet. Försäkringen täcker även kostnader för skador som du kan blir ersättningsskyldig för exempelvis om tvättmaskinen börjar läcka och vatten skadar lägenheten.

Det är mycket praktiskt som ska fungera kring boendet. Till oss kan du vända dig dygnet runt om du blir störd eller om något akut problem skulle inträffa.

Bekvämt

Det är bekvämt och problemfritt att bo i hyresrätt. Du betalar för boendet och får underhåll, reparationer och service på köpet. Vi kommer hem till dig och fixar läckande kranar, krånglande spisar, trasiga frysar och annat som gått sönder i bostaden och behöver repareras eller bytas ut mot nytt. Det gör att du slipper plötsliga räkningar, under förutsättning att du inte själv har orsakat skadan förstås.

Vi sköter också om den gemensamma boendemiljön - skottar snö, klipper gräs, rensar rabatter och städar trappor. Medan vi sköter gårdar och byggnader får du som hyresgäst mer tid åt livet. Som att leka med barnen, umgås med vänner, promenera i naturen, idrotta, läsa eller bara vara.

Hitta mer än hem

Vi vill att du och dina grannar ska trivas i lägenheten, på gården och med oss som jobbar på Kirunabostäder. Våra kvartersvärdar finns nära dig med ett handtag eller ett gott råd för ett enkelt och trivsamt boende. Hos oss ska du som hyresgäst hitta mer än hem och det gör vi allt för att uppfylla.