Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och våra övriga kontor stängt för besök. Under våra ordinarie besökstider har vi istället telefontid och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Kiruna centrum

Vill du bo centralt med gångavstånd och nära till det mesta?

Bostäder

I centrum har vi 440 lägenheter i olika storlekar, allt från små ettor till stora femrummare. Byggnaderna varierar mellan punkthus till mindre fastigheter. Den större delen av våra fastigheter i centrum är byggda under 1950- och 1960-talet. 

I nuvarande centrum hyr vi endast ut lägenheter med korttidskontrakt. Det beror på att fastigheterna ligger inom gruvans påverkansområde och har en begränsad livslängd. Kirunabostäder har sålt fastigheterna till LKAB som kommer att avveckla och sedan riva den. Mer information om vad det innebär att hyra en lägenhet med korttidskontrakt hittar du under Hyra med korttidskontrakt.

Service

I centrum bor du nära Kirunas butiker, restauranger och nöjen. Här hittar du det mesta du kan tänkas behöva i din närmiljö samtidigt som du har nära till busshållsplatser och förbindelser till övriga delar av Kiruna.

I fastigheterna finns tvättstuga och viss möjlighet till motorvärmare, i vissa fall även garageplats.

 

Kontaktuppgifter till din kvartersvärd i området hittar du under Kontakta oss.

 

Steinholtzgatan 16

      

Adolf Hedinsvägen 34

Steinholtzgatan 20

Föreningsgatan 10