Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och våra övriga kontor stängt för besök. Under våra ordinarie besökstider har vi istället telefontid och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Runabacken seniorbostäder

Under våren 2020 färdigställer vi renoveringen av före detta Vilan 2 som blir 32 seniorbostäder med det nya namnet Runabacken.

Om lägenheterna

De 32 nyrenoverade seniorbostäderna på Runabacken, är fördelande på tre våningar med hiss till alla plan. Husen är belägna på höjden med promenadavstånd till nuvarande centrum, vårdcentral, folktandvård och apotek. Lägenheterna i storlekarna 1-3 rum och kök är helrenoverade med nya ytskikt, kök och badrum. I huset finns tillgång till tvättstuga på varje våningsplan och gemensam samlingslokal. På baksidan av huset finns en uteplats med direkt anslutning till ett parkområde. Flera sittgrupper, grillplats och utrymme för sällskapsspel gör att det finns möjlighet för grannar att ses på gården.

Inflyttning

Inflyttning juni 2020.

Bilplats

Möjlighet finns att hyra bilplats med motorvärmare.

Övrigt

GIRONET fiber finns indraget i lägenheterna.

Intresseanmälan

Seniorbostäderna på Runabacken 2 hyrdes ut under våren 2020. Vid uppsägningar publiceras lediga lägenheter i ordinarie bostadskö under Ledigt just nu, där du kan göra din intressanmälan.

Förturer

När de nyproducerade lägenheter är klara för inflyttning erbjuder vi förtur till våra hyresgäster som bor inom gruvans påverkansområde. Lägenheterna som tilldelas förturshyresgäster bokas i förhand och de lägenheter som publiceras på webbsidan är tillgängliga för alla övriga att anmäla intresse på.