Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och våra övriga kontor stängt för besök. Under våra ordinarie besökstider har vi istället telefontid och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Gamla skjutbanan

Hösten 2018 påbörjade vi bygget av 68 nya lägenheter vid det gamla skjutbaneområdet. Vid årsskiftet 2019/2020 är det dags för inflyttning i de 68 lägenheterna på Lerduvestigen 33-35.

Om lägenheterna

De 68 nyproducerade lägenheterna på Lerduvestigen, vid gamla skjutbanan, är fördelade i två hus med fyra respektive fem våningar. Båda husen har hiss. Husen är belägna på höjden med utsikt mot den nya centrumkärnan. Lägenheterna är i storlekarna 1-4 rum och kök. Samtliga lägenheter har balkong och är utrustade med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. I varje hus finns barnvagnsförråd och på gården finns cykelförråd och bastu.

Inflyttning

Inflyttning i december 2019 och januari 2020.

Bilplats

Det finns möjlighet att hyra garage, carport eller motorvärmare i området.

Övrigt

Gironet fiber finns indraget i lägenheterna. 

Uthyrning

Samtliga lägenheter på Lerduvestigen hyrdes ut under hösten 2019. Vid uppsägningar publiceras lediga lägenheter i ordinarie bostadskö under Ledigt just nu, där du kan göra din intressanmälan.

Förturer

När de nyproducerade lägenheter är klara för inflyttning erbjuder vi förtur till våra hyresgäster som bor inom gruvans påverkansområde. Lägenheterna som tilldelas förturshyresgäster bokas i förhand och de lägenheter som publiceras på webbsidan är tillgängliga för alla övriga att anmäla intresse på.

Ta en VR-rundvandring i en ny lägenhet

Vill du redan nu veta hur inredning, tänkbar möblering och utsikt kan se ut i en lägenhet på Lerduvestigen? Ta en rundvandring i en tvåa eller trea via länkarna nedan. 

Välj länk beroende på om du besöker via dator eller mobiltelefon.

Via dator:

2 rum och kök
https://public.wec360.se/kirunabostader/skjutbanan/leverans/1403/ 

3 rum och kök
https://public.wec360.se/kirunabostader/skjutbanan/leverans/3rok/index.html 

Via mobil:

3 rum och kök
https://public.wec360.se/kirunabostader/skjutbanan/leverans/vr/index.html 

 

Bostadsväljaren

Via bostadsväljaren kan du se var i husen de olika lägenhetstyperna är placerade.

https://bricks.wec360.se/blocks/embed/skjutbanan