Uthyrning pågår i kvarter 7-9

Vi har påbörjat uthyrningen av lägenheter i kvarter 7-9 Kirunas nya centrum och har just nu många besökare på hemsidan. Det kan innebära att det uppstår driftstörningar på sidan emellanåt, men vi hoppas att du har tålamod att vänta eller kan återkomma lite senare.

Uthyrning pågår i kvarter 7-9

Vi har påbörjat uthyrningen av lägenheter i kvarter 7-9 Kirunas nya centrum och har just nu många besökare på hemsidan. Det kan innebära att det uppstår driftstörningar på sidan emellanåt, men vi hoppas att du har tålamod att vänta eller kan återkomma lite senare.

Nya centrum

Kvarter 1 fasad

I Kirunas nya stadskärna får du ett centralt nytt boende.

Bostäder

I Kirunas nya centrum producerar Kirunabostäder totalt 430 nya lägenheter, I Kvarter 1 och kvarter 7-9 är storlekarna 1-4 rum och kök. Seniorbostäderna i kvarter 91 har mindre lägenheter med 1-3 rum och kök.

Bostäderna i Kvarter 1 och kvarter 7-9 gränsar till Malmvägen i söder. Kvarter 91 är placerad intill Aurora kultur och kongress bredvid den kommande stadsparken.

Kvarter 1 blev klart för inflyttning sommaren 2021. Kvarter 7-9 har planerad inflyttning det första kvartalet 2023 och kvarter 91 planeras vara inflyttingsklart hösten 2023. Under vintern 2024/2025 planeras inflyttningen i kvarter 90 längs med Malmvägen intill Kvarter 1.

Service

I nya centrum bor du granne med det nya stadshuset, kulturhus och hotell med närhet till butiker, restauranger och nöjen. Det första kvarteret beräknas vara inflyttningsklart under våren 2021.

I fastigheten har du tillgång till tvättstuga och möjlighet finns att hyra parkeringsplats.

Gironet fiber finns indraget i lägenheterna.

Kontaktuppgifter till din kvartersvärd i området hittar du under Kontakta oss.

Kvarter 1

Vill du få en upplevelse av hur det är att bo i Kvarter 1, se inredning, tänkbar möblering och hur utsikten kan se ut? Ta en rundvandring på innergården eller i en tvåa och trea via länkarna nedan.

Exteriör rundvandring kvarter 1 Länk till annan webbplats.

2 rum och kök Länk till annan webbplats.

3 rum och kök Länk till annan webbplats.

Bostadsväljaren Länk till annan webbplats.

Via bostadsväljaren kan du se var i husen de olika lägenheterna är placerade, få information om storlek, antal rum och hyra.

Vi flyttar in i Kvarter 1

Se filmerna som visar lägenhetsvyer, trapphus, bilparkering och cykelförråd, tvättstuga, samlingslokal samt bastu och relax i Kvarter 1.

Lägenhet

Lägenheterna i Kvarter 1 är i storlekarna 1-4 rum och kök. Balkongerna är inglasade och samtliga lägenheter är utrustade med diskmaskin samt förberedda för tvättmaskin och torktumlare.

Trapphus

I trapphusen i Kvarter 1 finns hiss, elektroniska postboxar och bokningstavla där du kan boka tvättstuga, bastu och samlingslokal.


Tvättstuga

I Kvarter 1 finns två tvättstugor som bokas med tagg via bokningstavla i trapphuset, via app eller webbsida.

Bastu och relax

Det finns två bastur att boka i Kvarter 1. Bastu bokas med tagg via bokningstavla i trapphuset, via app eller webbsida.

Samlingslokal

I Kvarter 1 finns en samlingslokal som hyresgäster i kvarteret har möjlighet boka för exempelvis kalas. Samlingslokalen rymmer sällskap på max 60 personer och är utrustad med kök samt bord och stolar.

Bilplatser och cykelförråd

Bilplatser med garage, carportar, motorvärmare, laddstolpar och besöksparkeringar finns på parkeringsytan intill Kvarter 1. Cyklar ska förvaras i cykelgaraget vid bilparkeringen. 

Senast uppdaterad •
Fråga oss!