Landsbygden

Ormenlånge

På landsbygden har Kirunabostäder lägenheter i Abisko, Svappavaara, Vittangi och Karesuando.

Abisko

Bostäder

Abisko ligger 120 kilometer från Kiruna. Här har Kirunabostäder 11 lägenheter i två bostadshus byggda i mitten av 1990-talet. Lägenheterna är i storlek 1-4 rum och kök. I varje lägenhet finns tvättmaskin och torkutrustning.

Service

I Abisko finns grundskola med årskurs F-9, förskola, sporthall, simhall, matbutik och bensinstation. Här bor du mitt i fjällvärlden med närhet till alla bekvämligheter.

Svappavaara

Bostäder

Svappavaara ligger 50 kilometer från Kiruna. Här har Kirunabostäder lägenheter i Ormen Långe ritad av Ralph Erskine. Bostadshuset uppfördes i mitten av 1960-talet. De 31 lägenheterna är i storlek 1-4 rum och kök, varav sex lägenheter med 3 rum och kök samt nio lägenheter med 1 rum och kök renoverades 2015-2016.

Service

I Svappavaara finns grundskola med årskurs F-9, förskola, sporthall, simhall, matbutik, bensinstation samt närhet till jakt och fiske i en naturskön miljö.

Vittangi

Bostäder

Vittangi ligger 75 kilometer från Kiruna och är den största tätorten på landsbygden. I Vittangi har Kirunabostäder 68 lägenheter i storlek 1-4 rum och kök. De flesta lägenheterna finns i flerbostadshus byggda mellan 1950-1975.

Service

I Vittangi finns matbutik, bensinstation, klädaffär, skoaffär, frisör och restaurang. Byn har även förskola, grundskola med årskurs F-9, vårdcentral, äldreboenden, sporthall, simhall, bibliotek och biograf.

Karesuando

Bostäder

Karesuando ligger 200 kilometer från Kiruna och är Sveriges nordligaste tätort. I Karesuando har Kirunabostäder cirka 10 lägenheter i ett bestånd från början av 1900-talet. Lägenheterna är i storlek 2-3 rum och kök.

Service

I Karesuando finns förskola, grundskola med årskurs F-9 samt äldreboende. Här finns också matbutik, bibliotek, sporthall, simhall, folktandvård, vårdcentral, grill, kiosk och bensinstation.

För att komma i kontakt med vår kvartersvärd i området hör av dig till vår kundservice.


Senast uppdaterad •
Fråga oss!