Glaciären

Tarfala

Glaciären är ett familjevänligt område med närhet till skola, skoterled och elljusspår.

Bostäder

Inom bostadsområdet Glaciären har Kirunabostäder 130 lägenheter. Storlekarna på lägenheterna varierar från 1-5 rum och kök.

I området finns fristående tvättstugor, bastur och två samlingslokaler, tillgängliga för dig som hyresgäst. Här har du goda möjligheter att hyra motorvärmare och i vissa fall även carport och garageplats. I området finns också möjlighet att hyra skotergarage.

Under 2012 renoverades en del av beståndet på Glaciären. Utmärkande för de renoverade fastigheterna är stora uteplatser och balkonger i attraktiva lägen, barnvagnsförråd i anslutning till entréerna samt lekutrustning på gårdarna.

De renoverade lägenheterna har parkettgolv i vardagsrum, kök och sovrum. Samtliga lägenheter utom de minsta ettorna är utrustade med diskmaskin. Du som bor på Glaciären kan enkelt styra din motorvärmare och boka tvättstuga och bastu via din dator eller mobil app. 

Service

På Glaciären bor du nära natur, skoterled, skidspår och idrottshall med Kirunas nya centrum 15 minuter bort. I området finns en av Sveriges modernaste skolor Nya Raketskolan som är en grundskola med årskurs F-9. I området finns även förskola. På Glaciären har du nära till matbutik, pizzeria och kiosk samt bra bussförbindelser till och från området.

För att komma i kontakt med vår kvartersvärd i området hör av dig till vår kundservice.


Senast uppdaterad •
Fråga oss!