"rootPage" is not defined.

Kvarter 7, 8 och 9

Innergård kvarter 7

Innergård i kvarter 7 i Kirunas nya stadskärna.

Hösten 2019 påbörjades bygget av 297 lägenheter på kvarter 7, 8 och 9 i nya stadskärnan. Inflyttning i de nya lägenheterna, mitt i nya centrum, är planerad till första kvartalet 2023.

Om lägenheterna

Längs handelsgatan mitt i Kirunas nya centrum finns 297 nyproducerade lägenheter, fördelade på tre kvarter med handel i bottenplan och lägenheter på våningarna ovanför. Lägenheterna är i storlekarna 1-4 rum och kök. Merparten av lägenheterna är utrustade med diskmaskin och har balkong, uteplats eller fransk balkong. Samtliga lägenheter är förberedda för tvättmaskin och torktumlare. I alla kvarter finns hiss. På de gemensamma innergårdarna finns tvättstuga, växthus för egen odling, lekutrustning och gräsytor samt sittplatser.

Inflyttning

Inflyttning första kvartalet 2023.

Bilplats

Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats i underjordsgarage.

Övrigt

GIRONET fiber finns indraget i lägenheterna.

Hyror

Hyrorna i kvarter 7-9 är inte färdigförhandlade.

Uthyrning

Uthyrningen av lägenheterna på kvarter 7, 8 och 9 är planerad hösten 2022. Lägenheterna publiceras då i ordinarie bostadskö under Ledigt just nu, där du kan göra din intressanmälan.

Förturer

När de nyproducerade lägenheter är klara för inflyttning erbjuder vi förtur till våra hyresgäster som bor inom gruvans påverkansområde. Lägenheterna som tilldelas förturshyresgäster bokas i förhand och de lägenheter som publiceras på webbsidan är tillgängliga för alla övriga att anmäla intresse på.

Ta en VR-rundvandring i en ny lägenhet

Vill du redan nu få en upplevelse av hur det är att bo i Kvarter 7, 8 och 9, se inredning, tänkbar möblering och hur utsikten kan se ut?

Ta en rundvandring i en lägenhet via länkarna nedan:

Ta en rundvandring på innegårdarna via länkarna nedan:

Bostadsväljaren

Via bostadsväljaren kan du se var i husen de olika lägenheterna är placerade, få information om storlek och antalet rum.

 

 

Senast uppdaterad •
Fråga oss!