Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och övriga kontor stängt för besök.

Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och övriga kontor stängt för besök.

Kvarter 7, 8 och 9

Handelsgata

Hösten 2019 påbörjades bygget av 297 lägenheter på kvarter 7, 8 och 9 i nya stadskärnan. Inflyttning i de nya lägenheterna, mitt i nya centrum, är planerad till hösten 2022.

Om lägenheterna

De 297 nyproducerade lägenheterna vid Kirunas nya handelsgata är fördelade på tre kvarter med handel i bottenplan och lägenheter på plan 3-6. I samtliga kvarter finns hiss. Lägenheterna är i storlekarna 1-4 rum och kök. De flesta lägenheterna har balkong, uteplats eller fransk balkong och samtliga lägenheter är utrustade med diskmaskin samt förberedda för tvättmaskin och torktumlare. På de gemensamma innergårdarna finns tvättstuga, växthus för egen odling, lekutrustning och gräsytor samt grill- och sittplatser.

Inflyttning

Inflyttning hösten 2022.

Bilplats

Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats i garage.

Övrigt

GIRONET fiber finns indraget i lägenheterna.

Uthyrning

Uthyrningen av lägenheterna på kvarter 7, 8 och 9 är planerad våren 2022. Lägenheterna publiceras då i ordinarie bostadskö under Ledigt just nu, där du kan göra din intressanmälan.

Förturer

När de nyproducerade lägenheter är klara för inflyttning erbjuder vi förtur till våra hyresgäster som bor inom gruvans påverkansområde. Lägenheterna som tilldelas förturshyresgäster bokas i förhand och de lägenheter som publiceras på webbsidan är tillgängliga för alla övriga att anmäla intresse på.

 

Senast uppdaterad •