Kvarter 1

Kvarter 1

Foto: Fredric Alm

Våren 2018 påbörjade vi bygget av 62 lägenheter på Kvarter 1 i nya stadskärnan. Inflyttning i de nya lägenheterna, mitt i nya centrum, ägde rum sommaren 2021.


Om lägenheterna

De 62 nyproducerade lägenheterna på Kvarter 1 består av tre huskroppar med lägenheter på våning två till plan åtta. Alla tre byggnader har hiss i trapphusen. Husen är belägna intill stadshustorget mitt i Kirunas nya stadskärna.

Lägenheterna är i storlek 1-4 rum och kök. Balkongerna är inglasade och samtliga lägenheter är utrustade med diskmaskin samt förberedda för tvättmaskin och torktumlare. I husen finns tillgång till bastu, tvättstuga och samlingslokal. På den bilfria innergården finns gemensamhetsytor och lekutrustning.

Inflyttning

Inflyttning våren 2021.

Bilplats

Det finns möjlighet att hyra garage, carport eller motorvärmare i området. 

Övrigt

GIRONET fiber finns indraget i lägenheterna. 

Ta en VR-vandring i en ny lägenhet

Vill du få en upplevelse av hur det är att bo på Kvarter 1, se inredning, tänkbar möblering och hur utsikten kan se ut? Ta en rundvandring på innergården eller i en tvåa och trea via länkarna nedan.

Bostadsväljaren

Via bostadsväljaren kan du se var i husen de olika lägenheterna är placerade, få information om storlek, antal rum och hyra.

Vi flyttar in i Kvarter 1

Här hittar du filmer som visar lägenhetsvyer, trapphus, bilparkering och cykelförråd, tvättstuga, samlingslokal samt bastu och relax i Kvarter 1.

Lägenhet

Lägenheterna i Kvarter 1 är i storlekarna 1-4 rum och kök. Balkongerna är inglasade och samtliga lägenheter är utrustade med diskmaskin samt förberedda för tvättmaskin och torktumlare.

 

Trapphus

I trapphusen i Kvarter 1 finns hiss, elektroniska postboxar och bokningstavla där du kan boka tvättstuga, bastu och samlingslokal.

 

Tvättstuga

I Kvarter 1 finns två tvättstugor som bokas med tagg via bokningstavla i trapphuset, via app eller webbsida.

 

Bastu och relax

Det finns två bastur att boka i Kvarter 1. Bastu bokas med tagg via bokningstavla i trapphuset, via app eller webbsida.

 

Samlingslokal

I Kvarter 1 finns en samlingslokal som hyresgäster i kvarteret har möjlighet boka för exempelvis kalas. Samlingslokalen rymmer sällskap på max 60 personer och är utrustad med kök samt bord och stolar.

 

Bilplatser och cykelförråd

Bilplatser med garage, carportar, motorvärmare, laddstolpar och besöksparkeringar finns på parkeringsytan intill Kvarter 1. Cyklar ska förvaras i cykelgaraget vid bilparkeringen.

 

Senast uppdaterad •
Fråga oss!