Kvarter 1

Kvarter 1

Foto: Fredric Alm

Sommaren 2021 stod de första bostäderna i Kirunas nya centrum färdiga för inflyttning. Kirunabostäders 62 lägenheter i Kvarter 1 är placerade vid stadshustorget intill hotell, stadshus och Aurora kultur och kongress.


Om lägenheterna

De 62 nyproducerade lägenheterna på Kvarter 1 består av tre huskroppar med lägenheter på våning två till plan åtta. Alla tre byggnader har hiss i trapphusen. Husen är belägna intill stadshustorget mitt i Kirunas nya stadskärna.

Lägenheterna är i storlek 1-4 rum och kök. Balkongerna är inglasade och större lägenheter är utrustade med diskmaskin. Samtliga lägenheter är förberedda för tvättmaskin och torktumlare. I husen finns tillgång till bastu, tvättstuga och samlingslokal. På den bilfria innergården finns gemensamhetsytor och lekutrustning.

Inflyttning

Inflyttning våren 2021.

Bilplats

Det finns möjlighet att hyra garage, carport eller motorvärmare i området. 

Övrigt

GIRONET fiber finns indraget i lägenheterna. 

 

Vi flyttar in i Kvarter 1

Här hittar du filmer som visar lägenhetsvyer, trapphus, bilparkering och cykelförråd, tvättstuga, samlingslokal samt bastu och relax i Kvarter 1.

Lägenhet

Lägenheterna i Kvarter 1 är i storlekarna 1-4 rum och kök. Balkongerna är inglasade och samtliga lägenheter är utrustade med diskmaskin samt förberedda för tvättmaskin och torktumlare.

 

Trapphus

I trapphusen i Kvarter 1 finns hiss, elektroniska postboxar och bokningstavla där du kan boka tvättstuga, bastu och samlingslokal.

 

Tvättstuga

I Kvarter 1 finns två tvättstugor som bokas med tagg via bokningstavla i trapphuset, via app eller webbsida.

 

Bastu och relax

Det finns två bastur att boka i Kvarter 1. Bastu bokas med tagg via bokningstavla i trapphuset, via app eller webbsida.

 

Samlingslokal

I Kvarter 1 finns en samlingslokal som hyresgäster i kvarteret har möjlighet boka för exempelvis kalas. Samlingslokalen rymmer sällskap på max 60 personer och är utrustad med kök samt bord och stolar.

 

Bilplatser och cykelförråd

Bilplatser med garage, carportar, motorvärmare, laddstolpar och besöksparkeringar finns på parkeringsytan intill Kvarter 1. Cyklar ska förvaras i cykelgaraget vid bilparkeringen.

 

Senast uppdaterad •
Fråga oss!