Uthyrning pågår i kvarter 7-9

Vi har påbörjat uthyrningen av lägenheter i kvarter 7-9 Kirunas nya centrum och har just nu många besökare på hemsidan. Det kan innebära att det uppstår driftstörningar på sidan emellanåt, men vi hoppas att du har tålamod att vänta eller kan återkomma lite senare.

Uthyrning pågår i kvarter 7-9

Vi har påbörjat uthyrningen av lägenheter i kvarter 7-9 Kirunas nya centrum och har just nu många besökare på hemsidan. Det kan innebära att det uppstår driftstörningar på sidan emellanåt, men vi hoppas att du har tålamod att vänta eller kan återkomma lite senare.

Student eller senior?

Dörr

Om du studerar på folkhögskola, högskola eller universitet har vi studentbostad till dig. Är du senior kan vi erbjuda bostäder med särskilt bra tillgänglighet och grannar i samma ålder.

Studentbostäder

För dig som studerar på universitet, högskola eller folkhögskola har vi studentbostäder på Runabacken, Skyttegatan 18 A. På Runabacken har du eget kök och badrum i din lägenhet. Lägenheterna hyrs ut omöblerade.

Vad krävs för att hyra studentbostad?

För att kunna teckna hyresavtal på en studentlägenhet måste du vara antagen vid universitet, folkhögskola, högskola eller vara doktorand vid universitet/högskola. Utbildningen ska genomföras inom Kiruna kommun. Studier ska ske på minst halvtid och antagningsbesked måste uppvisas. Hyresgästen ska vara fyllda 18 år för att få teckna hyresavtal. Vid tecknande av avtal för studentlägenhet behåller du dina köpoäng i vår bostadskö.

Studieintyg

Under boendetiden kommer Kirunabostäder att begära in studieintyg för att säkerställa att studier bedrivs minst på halvtid. När studierna avslutas eller av annan anledning upphör ska du på eget initiativ säga upp hyresavtalet. Kvarboende efter avslutade studier godkänns inte.

Intresseanmälan

Du hittar våra lediga studentbostäder här på webbsidan under Lediga just nu där de är märkta "Studentbostad". För att göra en intresseanmälan på en studentbostad måste du vara registrerad i vår bostadskö. Studentbostäderna fördelas efter kötid i vår ordinarie bostadskö. Ställ dig i kö genom att registrera dig här på webbsidan eller kontakta bostadsförmedlingen via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Läs mer om att hyra studentbostad under Relaterade dokument.

Seniorbostäder

Våra seniorbostäder på Thulegården, Runabacken och Blomstergården i Vittangi kan du söka från att du fyllt 70 år.

På Thulegården och Runabacken finns mindre lägenheter med ett eller två rum och kök. På Runabacken finns även ett fåtal tre rum och kök. I fastigheterna finns tvättstuga på varje våning, hiss och samlingslokal på entréplan. 

På Blomstergården i Vittangi är lägenheterna med egen uteplats placerade på markplan. I huset finns tillgång till tvättstuga och samlingslokal med kök för gemensamma aktiviteter och samvaro. I lägenheterna finns pentry med kokplatta, spis/ugn finns i gemensamhetsutrymmet.

Intresseanmälan

Om du är intresserad av att hyra en seniorbostad hittar du lediga bostäder under Lediga just nu där de är märkta "Seniorbostad". Du måste vara registrerad i vår bostadkö för att kunna göra en intresseanmälan på en ledig bostad. Ställ dig i kö genom att registrera dig här på webbsidan eller kontakta bostadsförmedlingen via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Seniorbostäderna fördelas efter kötid i vår ordinarie bostadskö.

Senast uppdaterad •
Fråga oss!