Kombitjänst Åsa

Bild

Foto: Fredric Alm

Kirunabostäders personal på landsbygden arbetar med fastighetsskötsel eller lokalvård i kommunens spridda byar. Det är ett fritt arbete där personalen kan styra över mycket själva men det krävs också att man är något av en multikonstnär.

På Kirunabostäders kombitjänst i Abisko hittar vi Åsa Isaksson, 53 år. Det var efter en pensionsavgång som Åsa tog över arbetet efter att ha vikarierat på samma tjänst vid behov under många år. Kombitjänsten innebär att Åsa ansvarar för både fastighetsskötsel och lokalvård i fastigheterna i Abisko. Kirunabostäder sköter om förskolan, skolan och badanläggningen och det är ett varierat arbete med uppgifter som snöskottning, sandning, städning och vattenrening i simhallen.

Man kan säga att jag gör så gott som allt och det trivs jag med, säger Åsa. Jag får lösa uppgifterna utifrån när de dyker upp och provar gärna att fixa olika saker, men ger mig inte på det jag inte klarar av, då ber jag om hjälp.

Ibland kan Åsa sakna någon att bolla tankar och idéer med i arbetet men för det mesta uppskattar hon att arbeta själv.

Jag träffar barn och personal på förskolan och skolan hela dagarna så jag är aldrig ensam.

Åsa uppskattar att kunna arbeta och bo i Abisko med närhet till naturen. Efter en arbetsdag kan hon ta skotern som står parkerad på gården och åka ut och fiska eller ta en skidtur.

Det ger nytta för själen.

Namn: Åsa Isaksson
Gör: Kombitjänst Abisko skola och förskola

Senast uppdaterad •
Fråga oss!