Fastighetsskötare Margareta

Bild

Kirunabostäder förvaltar alla kommunala fastigheter i Kiruna. En av dem som arbetar med förvaltningen är Margareta Fors, en hängiven medarbetare med blick för fastighetsskötsel.

Margareta Fors började arbeta som lokalvårdare på Kirunabostäder år 2013. Hon trivdes bra som lokalvårdare men när det nya äldreboendet på Movägen stod klart år 2016 fick hon möjlighet att prova något nytt och nu arbetar hon som fastighetsskötare.

Det är ett fritt arbete där jag får lära mig nya saker hela tiden och det är just det som gör att jag trivs med jobbet.

I Margaretas arbetsuppgifter ingår det att dagligen rondera runt fastigheterna hon ansvarar för. Hon ser till att allt är i sin ordning, att ingenting är trasigt och att det inte finns något skräp runt fastigheten. På vintern sköter hon snöskottning och sandning. Invändigt byter hon bland annat trasiga glödlampor, fixar läckande kranar och lagar mindre saker som tillhör fastigheten. Hon ser också till att allt i undercentralerna fungerar det vill säga ventilation, vatten, värme och markvärme. Eftersom boendet på Movägen har sprinklersystem för brandsläckning, har Margareta även en utbildning för att kunna sköta den veckovisa skötseln av systemet.

Utöver äldreboendet på Movägen har Margareta hand om fastighetsskötseln på Lombolo förskola och Bumerangen återvinningsbutik.

Det är en härlig kontrast att få arbeta hos både äldre människor och barn.

På förskolan är barnen nyfikna, ”Nu kommer KBAB”, säger de och vill ofta vara med när jag fixar något. Om fem år tror Margareta att hon fortfarande är kvar på sitt jobb som fastighetsskötare.

Det omväxlande arbetet passar mig bra och så tycker jag om att arbeta med människor. Jag trivs att arbeta på Kirunabostäder. Vi har bra förmåner som fri friskvård och många semesterdagar, så här blir jag nog kvar.

Namn: Margareta Fors
Gör: Fastighetsskötare på Movägen, Lombolo förskola och Bumerangen återvinningsbutik.
Det bästa med arbetet: Att ingen dag är den andra lik.


Senast uppdaterad •
Fråga oss!