Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och övriga kontor stängt för besök. Vi har istället telefontid under våra ordinarie öppettider och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller marknad@kirunabostader.se.

Undersökning om förekomst av råttor i centrala Kiruna

15 februari 2017

 

Tekniska Verken och Miljökontoret har uppmärksammat att det under den senaste tiden har förekommit observationer av råttor i flera områden i Kiruna.

Råttor finns alltid där människor finns och förekommer i alla samhällen. De trivs där de får vara i fred, har tillgång till mat, värme och vätska. Råttor är skadedjur som förökar sig snabbt.

För att förhindra spridning av råttor, lämna inte dina sopor i trapphuset eller utomhus utan släng dem direkt i avsedda sopkärl. Tänk även på att inte mata fåglar, fågelmaten drar till sig råttor och möss.

Tekniska Verken och Miljökontoret behöver allmänhetens hjälp med att försöka kartlägga förekomsten av råttor i Kiruna, detta i syfte att utreda om det finns ett problem med råttor och i så fall var detta är. Observera att kartläggningen endast genomförs för att ta reda på om det finns ett problem.

Har du problem med råttor eller har du sett råttor i närheten av din fastighet? Hör av dig till Tekniska Verken med dina observationer.

Skicka ett e-postmeddelande med adress/fastighet och kontaktperson till felanmalan@tvab.kiruna.se eller ring kundtjänst på 0980-707 23.

Läs mer på Tekniska Verkens webbsida