Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och våra övriga kontor stängt för besök. Under våra ordinarie besökstider har vi istället telefontid och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Systembolaget etablerar sig i nya Kiruna centrum

2 april 2020

Det är nu klart att Systembolaget ingått avtal om att hyra lokal i kvarter 8, ett av handelskvarteren i nya Kiruna centrum.

Hyresavtalet med Systembolaget är en av de första av pusselbitarna som nu fallit på plats i uppbyggnaden av en ny attraktiv stadskärna. Systembolaget är en av de verksamheter som kommer att bidra till goda flöden av människor i Kirunas nya handelskvarter.

Tidigare i år har det kommunala fastighetsbolaget Kirunabostäder och LKAB ingått ett bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kiruna nuvarande centrum i och med den pågående stadsomvandlingen. Bostäder och lokaler kommer att ersättas med nybyggda fastigheter i den nya stadskärnan. Det innebär att när Kirunabostäder tillträder som fastighetsägare tar de över hyresavtalet med Systembolaget.

— Att få välkomna Systembolaget som hyresgäst i de nya handelskvarteren är riktigt roligt och vi ser det som ett startskott för kommande omflyttningar av både befintliga hyresgäster och nyetableringar, säger Tomas Stålnacke, projektledare för stadsomvandlingen, Kirunabostäder.

— Systembolaget är en viktig hyresgäst för Kirunaborna såväl som andra hyresgäster i nya centrum. Därför är det extra roligt att få berätta denna nyhet, säger Therese Lindroth, LKAB:s sektionschef för samhällsomvandlingen i Kiruna.


För ytterligare upplysningar:

Tomas Stålnacke, projektledare stadsomvandlingen Kirunabostäder
+46 980-708 63
tomas.stalnacke@kirunabostader.se

Mats Dahlberg, vd Kirunabostäder
+46 70 542 40 88
mats.dahlberg@kirunabostader.se

Stefan Sydberg, styrelseordförande Kirunabostäder
+72 547 03 80
stefan.sydberg@kiruna.se 

Therese Lindroth, sektionschef LKAB
+46 980-783 85
therese.lindroth@lkab.com