Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och våra övriga kontor stängt för besök. Under våra ordinarie besökstider har vi istället telefontid och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Snart blir Com Hems TV-utbud helt digitalt

12 augusti 2020

Den 8 september 2020 utgår Com Hems analoga sändningar. Ändra till digital-tv redan nu.

Com Hem moderniserar sitt tv-erbjudande och den 8 september går de över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. För dig som hyresgäst innebär det en tv-upplevelse med skarpare bild och ljud samt möjlighet att se de flesta av dina kanaler i appen Comhem Play inom hela EU.

Många tittar redan digitalt och behöver inte göra någonting. Men om du tittar på analoga tv-sändningar idag behöver du ändra till digital-tv senast den 8 september 2020. 

OBS – vänta inte till den 8 september
Dina digitala kanaler finns redan tillgängliga i ditt befintliga tv-uttag. 

Så här ändrar du till digital-tv

Byt källa på din tv

Prova att byta källa på din tv med fjärrkontrollen eftersom digital-tv kan ligga på en annan källa.

Gör en kanalsökning

Ser du inga digitala kanaler kan du göra en kanalsökning (se bruksanvisningen till din tv eller kontakta din tv-tillverkare). Du vet att du tittar digitalt om du får in Com Hem-kanalen på kanalplats 777.

Kolla din tv-modell

Nästan alla modernare tv-modeller (från ca 2008) har en inbyggd DVB-C-tuner och kan visa digital-tv.

Säkerställ att din tv kan visa digital-tv. Läs annars i bruksanvisningen till din tv, eller kontakta din tv-tillverkare.

Har du en äldre tv?

Har du en äldre tv kan du behöva byta till en nyare modell eller komplettera din tv med en digitalbox. Digitalboxen kopplar du enkelt in till din tv.

Följ länken till Com Hem för instruktioner och enkla tips.