Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och våra övriga kontor stängt för besök. Under våra ordinarie besökstider har vi istället telefontid och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Seniorbostäder på nyrenoverade Runabacken

22 januari 2020

I februari påbörjar Kirunabostäder uthyrningen av Kiruna kommuns 32 seniorbostäder på nyrenoverade Runabacken.

I juni blir det inflyttning i de nya seniorbostäderna på före detta Vilan som efter renoveringen får det nya namnet Runabacken. De 32 nyrenoverade seniorbostäderna på Runabacken är fördelande på tre våningar med hiss till alla plan. Lägenheterna, i storlekarna 1-3 rum och kök, är helrenoverade med nya ytskikt, kök och badrum. I huset finns tillgång till tvättstuga på varje våningsplan och gemensam samlingslokal.

- Bostäderna blir ett välkommet tillskott för vår äldre kundgrupp. Vi har under en längre tid sett ett ökat intresse för seniorbostäder så det känns roligt att kunna bemöta marknadens efterfrågan. På Runabacken bor du i en vanlig lägenhet med möjlighet att träffa grannar i samma ålder för gemensamma aktivteter, säger Amanda Stålnacke, marknadschef på Kirunabostäder.

I februari publiceras de lediga seniorbostäderna under Ledigt just nu där du kan anmäla ditt intresse. De lediga seniorbostäderna tilldelas efter kötid. Från och med den 1 februari 2020 har du endast en kötid oavsett seniorbostad eller vanlig lägenhet. Från och med samma datum ändrar vi även åldern för att hyra seniorbostad från 55 år till 70 år.

Om du har frågor om seniorbostäderna eller behöver hjälp att logga in på Mina sidor är du välkommen att kontakta bostadsförmedlingen på telefon 0980-708 50.


Läs mer om seniorbostäderna på Runabacken här.