Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och våra övriga kontor stängt för besök. Under våra ordinarie besökstider har vi istället telefontid och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Nu blir vår bilplatskö digital

19 juni 2018

I augusti digitaliserar vi vår bilplatskö. Då kan du söka och anmäla intresse på lediga bilplatser på webbsidan - precis som för bostäder.

Från och med den 1 augusti 2018 digitaliserar vi kön för bilplatser. Du som sedan tidigare står i kö för bilplats, garage, carporteller skotergarage behåller din plats i kön, från det datum då du registrerade dig för bilplats första gången. Skillnaden blir att vi inte kommer att dela ut några bilplatser manuellt utan alla lediga bilplatser publiceras på webbsidan. Du som sökande måste aktivt gå in på webbsidan för att söka och anmäla intresse på lediga bilplatser.

Om du sedan tidigare står i kö för bilplats men inte har någon användare hos oss, ska du aktivera din kötid genom att registrera dig på www.kirunabostader.se. För att behålla din plats i kön måste du sedan fortsättningsvis logga in på Mina sidor minst en gång om året.

De lediga platserna tilldelas efter kötid. Du har endast en kötid oavsett bilplats, garage, carport eller skotergarage och när du tackar ja till en parkeringsplats nollas din kötid. Om du har frågor eller behöver hjälp att registrera dig på Mina sidor, är du välkommen att kontakta bostadsförmedlingen på telefon 0980-708 50.

Kom ihåg att det är två separata köer för bilplatser och bostäder!