Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och våra övriga kontor stängt för besök. Under våra ordinarie besökstider har vi istället telefontid och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Inflyttning i våra första bostadshus i nya Kiruna

11 december 2019

På onsdag invigde Kirunabostäder 68 nybyggda lägenheter vid gamla skjutbanan och de första hyresgästerna började flytta in i ett av Kirunas nya bostadsområden.

På onsdag invigde Kirunabostäder tillsammans med entreprenören Lindbäcks bygg AB sina första hyreshus i nya Kiruna. I det naturnära området vid gamla skjutbanan växer det nu fram ett bostadsområde med både nyproduktion och kulturbyggnader.

- Vi är verkligen glada över att få våra första hus på plats i vad som blir länken mellan nuvarande och nya Kiruna. Det är också roligt att se att bostäderna fylls med en blandning av hyresgäster, personer som måste flytta till följd av stadsomvandlingen, ungdomar som flyttar till sin första egna bostad och äldre par som sålt sin villa, säger Stefan Sydberg, styrelseordförande i Kirunabostäder.

Husen vid det gamla skjutbaneområdet har avropats via ett färdigupphandlat avtal med typhus via Sveriges kommuner och landsting. Kvarteret innehåller totalt 68 lägenheter, i storlekarna 1-4 rum och kök, och 83 bilplatser till en totalkostnad av 125-130 miljoner. Byggstarten ägde rum i maj 2018 och inflyttningen sker i december 2019 och januari 2020. Lindbäcks bygg AB har ansvarat för byggnationen.

 

För ytterligare upplysningar:
Mats Dahlberg, VD, 0980-705 00, mats.dahlberg@kirunabostader.se

Stefan Sydberg, styrelseordförande, 072-547 03 80, stefan.sydberg@kiruna.se

Stefan Lindbäck, VD, Lindbäcks bygg AB, 070-696 52 45, stefan.lindback@lindbacks.se