Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och våra övriga kontor stängt för besök. Under våra ordinarie besökstider har vi istället telefontid och hjälper dig via telefon 0980-708 50 eller e-post marknad@kirunabostader.se.

Information

Håll dig uppdaterad om det senaste hos Kirunabostäder.

Innan sommaren berättade vi att de första lokala handlarna i Kiruna skrivit på avtal gällande butikslokaler i nya centrumkärnan. Handelskvarteren kommer att ägas av Kirunabostäder och byggs på uppdrag av LKAB. Vad ser handlarna fram emot och vilka utmaningar tror de kommer att behöva hanteras? Här får du svaren från butikerna Kvadrat och Centrum.

Nu är det dags för en ny Nöjd kund index-undersökning. Svara på enkäten och var med i utlottningen av 1 000 kronor i hyresrabatt.

För att undvika smittspridning fortsätter vi att följa Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer angående Coronaviruset. Vi har stängt för besök och utför endast akuta åtgärder.

För att undvika smittspridning har vi fortsatt stängt för besök på bostadsförmedlingen och övriga kontor. Om du inte hittar det du söker här på webben når du oss via telefon eller mejl.

2 september 2020

Vattenavbrott Gruvvägen 3/9

Tekniska Verken utför akut underhållsarbete och området kring Gruvvägen kommer därför att vara utan vatten torsdag 3/9.

Den 8 september 2020 utgår Com Hems analoga sändningar. Ändra till digital-tv redan nu.

Leverans av fjärrvärme i Tuolluvaara uteblir tisdag 21/7. Berörda adresser är bland annat Borgenvägen och Ripvägen.

Nu har de första lokala handlarna i Kiruna skrivit på avtal gällande butikslokaler i nya centrumkärnan. Handelskvarteren kommer att ägas av Kirunabostäder och byggs på uppdrag av LKAB. Vad ser handlarna fram emot och vilka utmaningar tror de kommer att behöva hanteras? Här får du svaren!

Tekniska Verken utför arbete på vattenledningsnätet och driftstörningar kan förekomma på Adolf Hedinsvägen, Hermelinsgatan, Kengisgatan, Gruvvägen och Lappgatan.

16 juni 2020

Nytt nummer av Hos oss

Här kan du läsa det senaste numret av vår kundtidning Hos oss.

15 juni 2020

Midsommarstängt

På midsommarafton fredag 19 juni har vi stängt.

Kommer du att semestra på hemmaplan i sommar? För dig som bor hos Kirunabostäder ordnar vi en sommaraktivitet som erbjuder både fysisk rörelse och hjärngympa.

5 juni 2020

Vi har stängt 8 juni

I år infaller nationaldagen, som är en helgdag, på en lördag. Vi på Kirunabostäder har istället ledigt på måndag 8 juni och håller därmed stängt.

För att undvika smittspridning följer vi Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer angående Coronaviruset och fortsätter att endast utföra akuta åtgärder.

Under Kristi himmelfärdshelgen har vi ändrade telefontider hos bostadsförmedlingen, felanmälan och kvartersvärdarna.

JBF utför underhållsarbete på elnätet och driftstörningar kan förekomma i Vittangi och Svappavaara.

Tekniska Verken utför arbete på vattenledningsnätet och driftstörningar kan förekomma på Adolf Hedinsvägen, Hermelinsgatan, Kengisgatan, Gruvvägen och Lappgatan.

Vi har gjort en översyn av alla bilplatsavtal och justerat priser och villkor. Det innebär att alla våra bilplatsavtal kommer att omförhandlas med nya villkor och priser.

För att undvika smittspridning följer vi Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer angående Coronaviruset och fortsätter att endast utföra akuta åtgärder.

24 april 2020

Öppettider Valborg

Under Valborg har vi ändrade telefontider hos bostadsförmedlingen, felanmälan och kvartersvärdarna.

24 april 2020

Försenade hyresavier

Till följd av att 2020 års hyresjustering fortfarande pågår är våra hyresavier är försenade. Hyresavierna skickas ut inom kort.

Tekniska Verken utför underhållsarbete på fjärrvärmenätet och driftstörningar kan förekomma på Björkplan, Tallplan, Rönnplan, Videplan och Ljungplan.

Just nu upplever vi driftstörningar i vår telefoni. Det betyder att du som ringer till vår växel kan mötas av en upptagetton och ha svårigheter att komma fram.

Under påskhelgen har vi ändrade telefontider hos bostadsförmedlingen, felanmälan och kvartersvärdarna.

Det är nu klart att Systembolaget ingått avtal om att hyra lokal i kvarter 8, ett av handelskvarteren i nya Kiruna centrum.

Nu förespråkar vi alternativa sätt att visa lägenheten på i samband med flytt. Detta för att undvika smittspridning. Fota, filma och prata med varandra på telefon istället för att träffas.

För att undvika smittspridning följer vi Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer angående Corona-viruset och fortsätter att endast utföra akuta åtgärder.

Från och med den 1 april kommer vi att börja rensa vår bostadskö. Om du vill fortsätta stå i kö är det dags att logga in på Mina sidor för att behålla din köplats.

Vi behöver alla hjälpas åt att minska spridningen av Corona-viruset. Kirunabostäder följer Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer och ber dig som hyresgäst att tänka på följande:

Onsdag 18 mars har bostadsförmedlingen stängt på förmiddagen då vi säkrar vi upp vårt arbete i och med Covid-19.

För att undvika smittspridning håller bostadsförmedlingen stängt från och med tisdag 17 mars.

För att undvika smittspridning följer vi Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer angående Corona-viruset och utför nu endast akuta åtgärder.

Tekniska Verken utför arbete på vattenledningsnätet och driftstörningar kan förekomma på Hantverkaregatan och Hermelinsgatan.

Vid månadsskiftet förväntar vi oss extra många besökare och har extra öppet på bostadsförmedlingen.

Under vecka 9 börjar Tekniska Verken vårhyvla i Norrmalmsområdet. De kommer även att slunga bort snö för att öka framkomligheten. Parkera fordon på avsedd plats samt respektera parkeringsförbud och datumparkering för att underlätta arbetet. Tack på förhand!

På onsdag fanns Kirunabostäder tillsammans med LKAB och Nåiden bygg på plats för att svara på frågor om den pågående byggnationen på kvarter 7, 8 och 9, som ska bli en del av handelsgatan i Kirunas nya centrum.

I förra numret av Hos oss uppmanande vi alla hyresgäster att tipsa om goda grannar som gör det lilla extra i bostadsområdet. Nu har vi korat en värdig vinnare.

Tekniska Verken utför arbete på vattenledningsnätet och driftstörningar kan förekomma på Föreningsgatan och Steinholtzgatan.

Nu finns de nyrenoverade seniorbostäderna på Runabacken för intresseanmälan på hemsidan.

Årets hyresförhandlingar har inte kommit till en överenskommelse och vi fortsätter att avisera en månadshyra åt gången i väntan på ett medlingsbeslut.

Ny ålder för seniorbostäder, en gemensam bostadskö och nya regler gällande byte av lägenhet. Läs mer om det i vår uppdaterade uthyrningspolicy.

I februari påbörjar Kirunabostäder uthyrningen av Kiruna kommuns 32 seniorbostäder på nyrenoverade Runabacken.

Tekniska Verken utför underhållsarbete på fjärrvärmenätet den 17/2 och därför uteblir leveransen av fjärrvärme i området kring Thulegatan, Kyrkogatan och Skyttegatan.

På grund av sjukdom har vi låg bemanning på bostadsförmedlingen idag och ber om överseende för längre kötider.

Idag har gruvbolaget LKAB och det kommunala fastighetsbolaget Kirunabostäder skrivit ett bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kiruna nuvarande centrum. Bostäder och lokaler kommer att ersättas med nybyggda fastigheter i den nya stadskärnan.

I februari digitaliserar vi vår bostadskö för seniorbostäder. Då kan du söka och anmäla intresse på lediga seniorbostäder på webbsidan. Samtidigt ändrar vi åldern för att hyra seniorbostad från 55 år till 70 år.

Under jul och nyår har vi avvikande öppettider.

13 december 2019

Ändrade öppettider 18/12

Onsdag 18 december har vi personalträff och ändrade öppettider på bostadsförmedlingen, felanmälan och för kvartersvärdar.

13 december 2019

Inflyttning på Tallplan 5-6

I dag flyttar våra hyresgäster in i sina nyrenoverade lägenheter på Tallplan 5-6.

11 december 2019

Fjärrvärmeavbrott

Adolf Hedinsvägen, Gruvvägen, Hermelins- och Kengisgatan mfl. Preliminär avbrottstid: 2019-12-12 klockan 08:00-18:00.

Onsdag 11 december hjälper vi våra nya hyresgäster på Lerduvestigen och bostadsförmedlingen har stängt på eftermiddagen.

I natt slutade Com Hem att sända TV4-kanalerna och C More. Skälet är en konflikt mellan Com Hem och TV4.

På onsdag invigde Kirunabostäder 68 nybyggda lägenheter vid gamla skjutbanan och de första hyresgästerna började flytta in i ett av Kirunas nya bostadsområden.

12 december 2019

Nytt nummer av Hos oss

Här kan du läsa det senaste numret av vår kundtidning Hos oss.

Måndag den 2 december kommer Kirunabostäders hemsida att ligga nere på grund av ett planerat driftstopp. Driftstoppet beräknas pågå mellan klockan 18.00–20.00.

Vid månadsskiftet förväntar vi oss extra många besökare och har extra öppet på bostadsförmedlingen.

Från och med 1 januari introducerar Kirunabostäder en ny parkeringslösning för släp- och husvagnar.

Den 1 oktober 2019 började nya regler gälla för uthyrning i andra hand. Dessutom ändrades reglerna för inneboende och lägenhetsbyte.

Från och med november höjer vi avgifterna för påminnelser och inkassokrav.

Vid månadsskiftet förväntar vi oss extra många besökare och har extra öppet på bostadsförmedlingen.

Tisdag den 5 november har bostadsförmedlingen stängt på grund av utbildning.

Onsdag den 23 oktober är vi på utbildning.

1 oktober 2019

Vattenavbrott Vittangi

Preliminär avbrottstid är tisdag 1/10 kl. 23.00 till onsdag 2/10 kl. 05.00.

24 september 2019

Fjärrvärmeavbrott Kiruna C

Preliminär avbrottstid är den 24 september klockan 09:05 till 18:00.

13 september 2019

Inga fler pappersavier

Nu slutar vi skicka ut pappersavier till dig som betalar hyran via autogiro.

6 september 2019

Skördefest 10 september!

Nu är det dags att skörda i vår gårdsträdgård på Videplan. Välkommen på skördefest!

På torsdag och fredag 5-6/9 visar vi en av våra nya lägenheter på Lerduvestigen 35. Välkommen på visning!

Just nu syns inte våra lediga lägenheter på startsidan utan endast via Mina sidor.

Vi vill träffa dig som bor hos oss! Välkommen till en hyresgästdag på Tallplan, fylld med aktiviteter.

21 augusti 2019

Nya uthyrningsregler

Från och med den 20 augusti gäller nya uthyrningsregler.

Vi tycker att det är viktigt att skapa en trevlig boendemiljö tillsammans med våra hyresgäster. Ett av våra projekt är en kvartersträdgård på Lombolo.

Bostadsförmedlingen har semesterstängt vecka 28-29, den 8-21 juli.

Torsdag och fredag den 27 och 28 juni har vi visning i en av våra nyrenoverade lägenheter på Tallplan 6.

Vid månadsskiftet förväntar vi oss extra många besökare och har extra öppet på bostadsförmedlingen.

Tisdag den 18 juni har bostadsförmedlingen extra öppet mellan klockan 13.00-15.00.

14 juni 2019

Försenade hyresavier

Våra hyresavier är försenade och beräknas delas ut veckan efter midsommar.

11 juni 2019

Nytt nummer av Hos oss

Här kan du läsa det nya numret av kundtidningen Hos oss.

Nationaldagsveckan har vi avvikande öppettider.

Vid månadsskiftet har vi extra öppet på bostadsförmedlingen då vi förväntar oss många besökare.

Nu ansluter vi oss till Huskurage som hjälper grannar att agera för att förhindra våld i hemmet.

Kirunabostäder och Hyresgästföreningen har inlett ett gemensamt arbete för att utveckla ett nytt system för en mer rättvis hyra.

11 april 2019

Öppettider i påsk

Från och med 1 april 2019 når du våra kvartersvärdar på nya tider.

Vid månadsskiftet har vi extra öppet på bostadsförmedlingen då vi förväntar oss många besökare.

Våra hyresavier är försenade på grund av att vi bytt fakturaleverantör. Nu ska de flesta avier vara levererade.

Just nu går det inte att göra felanmälan till oss via Mina sidor. Vid felanmälan ring oss på 0980-708 50, knappval 1, mellan klockan 7.00-11.00 och 12.00-15.00.

Tekniska Verken utför akut underhållsarbete i Övre Soppero vattenverk och därför kommer kunder med kommunalt vatten i området kring Övre Soppero att vara utan vatten.

28 februari 2019

Fjärrvärmeavbrott 5-6 mars

Tekniska Verken utför underhållsarbete på fjärrvärmenätet för Lombolo natten mellan den 5-6 mars.

23 februari 2019

Extra öppet fredag 1/3

Vid månadsskiftet har vi extra öppet på bostadsförmedlingen då vi förväntar oss många besökare.

28 januari 2019

Extra öppet fredag 1/2

Vid månadsskiftet har vi extra öppet på bostadsförmedlingen då vi förväntar oss många besökare.

Det tidigare problemet med att logga in på Mina sidor eller få ett nytt lösenord via e-post är nu åtgärdat.

Hyresgästföreningen och Kirunabostäder har kommit överens om ett avtal gällande hyresnivån för de hyresgäster som måste flytta på grund av stadsomvandlingen. Avtalet gäller från 1 januari 2019.

Vid månadsskiftet har vi extra öppet på bostadsförmedlingen då vi förväntar oss många besökare.

12 december 2018

Hos oss nummer 3 2018

Här kan du läsa det senaste numret av Hos oss.

Vid månadsskiftet har vi extra öppet på bostadsförmedlingen då vi förväntar oss många besökare.

Tekniska Verken genomför underhållsarbete på fjärrvärmenätet och därför kommer leveransen av fjärrvärme att utebli till delar av Trädgårdsgatan, Thulegatan och Hjalmar Lundbohmsvägen torsdag 22 november mellan klockan 08.00-16.00.

På grund av underhållsarbete på vattenverket kommer kunder med kommunal vattenförsörjning i Jukkasjärvi att vara utan vatten från midnatt, natten mot torsdag 15 november mellan klockan 00.00 till 02.00.

Med anledning av underhållsarbete på vattenledningsnätet kommer hela Tvärgatan samt Kyrkogatan 21-45 att vara utan vatten på onsdag 14 november från klockan 08:00 till 13:00. Preliminär avbrottstid är angiven.

Den 19-20 november har bostadsförmedlingen stängt på grund av utbildning.

Måndag-tisdag 19-20 november har bostadsförmedlingen stängt på grund av utbildning.

Sparbanken Nord är den första hyresgästen att teckna kontrakt i nya Kiruna. – Det är en milstolpe i vårt etableringsarbete i nya stadskärnan, säger Mats Dahlberg, Vd, Kirunabostäder.

28 september 2018

Nytt nummer av Hos oss

Här kan du läsa det nya numret av kundtidningen Hos oss.

Från och med måndag den 24 september har bostadsförmedlingen nya öppettider.

Fredag 21 september har bostadsförmedlingen stängt på grund av utbildning.

I augusti digitaliserar vi vår bilplatskö. Då kan du söka och anmäla intresse på lediga bilplatser på webbsidan - precis som för bostäder.

19 juni 2018

Nytt nummer av Hos oss

I årets första nummer av Hos oss kan du bland annat läsa om digitaliseringen av bilplatskön och vårt första spadtag i nya Kiruna.

Är du hyresgäst hos oss? Då kan du tävla och vinna biljetter till Barnens hinderbana onsdag den 27 juni. Vi lottar ut 10 biljetter! Åldersgräns 6-13 år.

11 juni 2018

Hos oss nummer 1 2018

Här kan du läsa det senaste numret av vår hyresgästtidning.

Den 25 maj 2018 ersätts personuppgiftslagen (PUL) av en ny dataskyddsförordning (GDPR). Läs om våra uppdaterade rutiner för hur vi hanterar personuppgifter som är registrerade hos oss.

Kom ihåg att ändra mottagare i din bank.

På torsdag tecknade Kirunabostäder avtal med Nåiden bygg AB avseende byggnation av kvarter 1 i nya Kiruna. Kvarteret omfattar 62 lägenheterna och drygt 3 600 kvadratmeter kommersiella lokaler som planeras vara inflyttningsklara år 2020.

Idag kliver Mats Dahlberg på sitt nya uppdrag som tillförordnad VD på Kirunabostäder. – Det är ett spännande uppdrag i en spännande tid, säger Mats.

De 68 lägenheterna på gamla skjutbanan har planerad inflyttning vid årsskiftet 2019/2020, men redan nu kan du ta en virtuell titt i en av lägenheterna.

Kirunabostäders vd Annelie Vinsa lämnar sin post den 31 mars och tillträder i mitten på april som ny vd på Älvbyns fastigheter.

12 juni 2018

Hos oss nummer 3 2017

Här kan du läsa det senaste numret av vår kundtidning.

22 september 2017

Hos oss nummer 2 2017

Här kan du läsa det senaste numret av vår kundtidning.

12 juni 2018

Hos oss nummer 1 2017

Här kan du läsa det senaste numret av vår kundtidning.

Kirunabostäder har sedan 2015 planerat för att bygga bostäder på det tidigare skjutbaneområdet intill Kurravaaravägen.

14 december 2016

Nytt nummer av Hos oss