Logotyp för Kiruna C i svart färg

Stängt

Två kvinnor som skrattar

Systembolaget etablerar sig i nya Kiruna centrum

Det är nu klart att Systembolaget ingått avtal om att hyra lokal i kvarter 8, ett av handelskvarteren i nya Kiruna centrum.

Hyresavtalet med Systembolaget är en av de första av pusselbitarna som nu fallit på plats i uppbyggnaden av en ny attraktiv stadskärna. Systembolaget är en av de verksamheter som kommer att bidra till goda flöden av människor i Kirunas nya handelskvarter.

Tidigare i år har det kommunala fastighetsbolaget Kirunabostäder och LKAB ingått ett bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kiruna nuvarande centrum i och med den pågående stadsomvandlingen. Bostäder och lokaler kommer att ersättas med nybyggda fastigheter i den nya stadskärnan. Det innebär att när Kirunabostäder tillträder som fastighetsägare tar de över hyresavtalet med Systembolaget.

— Att få välkomna Systembolaget som hyresgäst i de nya handelskvarteren är riktigt roligt och vi ser det som ett startskott för kommande omflyttningar av både befintliga hyresgäster och nyetableringar, säger Tomas Stålnacke, projektledare för stadsomvandlingen, Kirunabostäder.

— Systembolaget är en viktig hyresgäst för Kirunaborna såväl som andra hyresgäster i nya centrum. Därför är det extra roligt att få berätta denna nyhet, säger Therese Lindroth, LKAB:s sektionschef för samhällsomvandlingen i Kiruna.

 

Senast uppdaterad •