Lägenhetsunderhåll

Bild

Som hyresgäst hos oss ska du känna trygghet och bekvämlighet i ditt boende. Underhåll och reparationer i din bostad är vårt ansvar.

Så fungerar underhåll

Vart trettonde år har du som hyresgäst rätt till tapetsering och målning av väggar och tak. Vid behov målar vi också lister och karmar. Köksluckor och vitvaror, samt badrum, duschrum, tvättrum och toalett ingår inte i underhållet som görs vart trettonde år. Golv byter vi ut tidigast efter cirka 18 år eller vid behov.

Bostad under lägenhetsunderhåll

Vanligtvis bor du kvar i lägenheten under renoveringen. Om du är ny hyresgäst och väljer att inte flytta in innan underhållet är klart, måste du betala hyra under tiden underhållet pågår.

Om jag gör jobbet själv?

Du kan välja att själv måla och tapetsera i din bostad. Kontakta din kvartersvärd via vår kundservice om du vill göra ett eget underhåll. Det är viktigt att arbetet utförs på ett fackmannamässigt sätt. Annars finns risken att du måste betala för till exempel omtapetsering om du skulle flytta. Egna arbeten ska besiktas direkt efter utfört arbete eller i samband med att du flyttar ut. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att kvalitetssäkra ditt tapetserings- och måleriarbete.

Det finns rekommenderade tapeter och kulörer för när du ska måla om i din bostad. Fråga oss om du vill veta mer!

 

Senast uppdaterad •
Fråga oss!