Energispartips

Bild

Här hittar du smarta energispartips till hemmet!

Droppande kranar?

Droppande kranar kan tyckas vara en bagatell, men en kran som droppar varmvatten under ett års tid kan kosta hundralappar. Problemet med droppande kranar åtgärdas lätt genom att byta packning. Har du kranar som droppar? Felanmäl det till oss så kommer vi och fixar det.


Vädra snabbt

Vill du ha in frisk luft i lägenheten? Ha inte fönstret på glänt hela dagen. Det är bättre att vädra snabbt med tvärdrag. Då byts luften snabbt och du sparar energi.

 

Vatten-spartips

Har du kranar som droppar eller en toalettstol som står och läcker? Felanmäl det till oss så kommer vi och fixar det. Droppande kranar kan verka vara en bagatell, men ett års droppande av varmvatten kan kosta hundralappar. Därtill kommer kostnaden för kallvattnet. Problemet med droppande kranar åtgärdas lätt genom att byta packning.

 

Ställ inga stora möbler framför elementen

Har du soffan stående framför ett element? Tänk på att om du ställer stora möbler framför elementen eller har långa gardiner kan inte värmen komma ut i rummet. Det behövs minst 40 centimeter fri yta framför ett element för att det ska fungera rätt. Ha det i åtanke nästa gång du möblerar om hemma.

 

Släck onödig belysning

Lampor som lyser mitt på dagen eller när ingen är i närheten är helt onödigt. Om ytterbelysningen är påslagen på dagen eller om det alltid är tänt i ett trapphus behöver belysningen justeras. Tänk på vad som är tänt när. Stäng av och justera om det inte finns någon anledning till att det lyser. Om du känner dig osäker på hur du ska göra, ring eller maila vår felanmälan så hjälper vi dig.

Se fler energispartips www.allmannyttan.se/energispartips/film Länk till annan webbplats.

 


Senast uppdaterad •