Direkten etablerar sig i nya Kiruna

Bild

I dagarna ingicks ett hyresavtal med Direkten i Kirunabostäders galleria Sjuan i de nya handelskvarteren Kiruna C. Etableringen blir deras andra butik i Kiruna, ett starkt komplement till den uppskattade Direkten Simhallskiosken i gamla stadskärnan.

- Direkten Kiruna blir kedjans 161 butik i Sverige. Vi valde att etablera oss i Kiruna C eftersom många butiker, arbetsplatser och bostäder hamnar i det området. Så vi kommer inte att stänga ner vår nuvarande butik utan det blir en komplettering, säger Robert och Ann-Helen Renblom, Direkten.

Den 1 september invigdes Kiruna C och Sveriges nordligaste gallerior Sjuan, Åttan och Nian. Här, i de nya handelskvarteren, finns nästan allt du behöver på ett och samma ställe. Och nu utökas utbudet med ytterligare en verksamhet.

- Under våren kommer våra 297 nyproducerade lägenheter att fyllas med hyresgäster. Vi tror att servicen som Direkten erbjuder kommer att vara ett välkommet inslag för både hyresgäster och besökare i centrum, säger Amanda Stålnacke, marknadschef Kirunabostäder.

- Jätteroligt att vi blir fler i handelskvarteren! Jag ser fram emot att möta Kirunaborna längs Torggatan, strosandes fram i vårsolen med en mjukglass i handen, säger Emma Graméus, Kirunabostäders centrumledare i Kiruna C.

Direkten Kiruna öppnar våren 2023.

Direkten är kvartersbutiken som erbjuder ett brett utbud av service och tjänster med stark lokalförankring. Här hittar du allt från spel, tobak, godis och tidningar till paketombud och konsertbiljetter. Varje butik är expert på sitt närområde och anpassar sitt utbud efter människorna som lever där.

Kiruna C är samlingsnamnet för Sveriges nordligaste handelskvarter med de tre galleriorna Sjuan, Åttan och Nian som invigdes 1 september 2022. Här finns nästan allt du behöver på ett och samma ställe. Kiruna C ägs och förvaltas av Kirunabostäder.

Kontaktpersoner:
Amanda Stålnacke, marknadschef Kirunabostäder, 0980-708 33
Robert Renblom, butikschef Direkten Kiruna 070-552 92 28
Emma Graméus, centrumledare Kirunabostäder 0980-796 60

Senast uppdaterad •
Fråga oss!