170 nya lägenheter i bostadskön

Bild

Lägenheterna i kvarter 7-9 kännetecknas av öppen planlösning, stora fönster och ljusa materialval.

Efter årsskiftet släpper Kirunabostäder drygt 170 nya lägenheter - ett efterlängtat utbud på bostadsmarknaden. I kvarter 7-9 i nya centrum bor du modernt med nära till det mesta en stadskärna kan erbjuda.

Kvadratsmarta ytor kännetecknar de ljusa lägenheterna i kvarter 7, 8 och 9. De flesta lägenheter har balkong, uteplats eller fransk balkong och merparten av lägenheterna är utrustade med diskmaskin samt förberedda för tvättmaskin och torktumlare. I varje kvarter finns underjordsgarage med möjlighet att hyra bilplats. Garagen nås smidigt via trapphus eller hiss. Laddplatser för elbil finns i samtliga garage.

Lägenheterna är ett välkommet utbud på bostadsmarknaden och det känns extra roligt att kunna släppa drygt 170 nya, fräscha lägenheter mitt i nya centrum, säger Amanda Stålnacke, marknadschef.

De 297 nyproducerade lägenheterna vid Kirunas nya handelsgata är fördelade på tre kvarter med handel i bottenplan och kontor och lägenheter på de övre planen. På kvarterens innergårdar hittar du gemensamma utrymmen för bostadshyresgästerna, så som tvättstuga,
bastu, växthus för egen odling samt lekutrustning och sittplatser. Tvättstuga och bastu bokar
du via bokningstavlan i trapphuset eller via app i mobilen.

Tips! Förtur till dig mellan 18-24 år

Av de totalt 297 lägenheterna i kvarteren har förtur erbjudits till cirka 120 omflyttnings-hyresgäster som måste flytta från gamla centrum till följd av gruvbrytningens påverkan. Av de totala antalet lägenheter kommer 22 bostäder att vikas för ungdomsförtur, vilket innebär att sökande mellan 18-24 år har förtur till lägenheter i storlekarna 1-2 rum och kök.

I kvarter 7-9 får du en modern boendemiljö mitt i centrum med närhet till matbutik och service, nära det mesta en stadskärna kan erbjuda.

Vill du få en upplevelse av hur det är att bo i kvarter 7, 8 och 9, se hur inredning, tänkbar möblering och utsikten kan se ut? Ta en digital rundvandring i en lägenhet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Via bostadsväljaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se var i husen lägenheterna är placerade, få information om storlek,
antal rum och hyra.

Exteriör kvarter 9 Pelikan

I kvarter 7-9 bor du mitt i en modern stadskärna med nära till det mesta - butiker, restauranger och service.

Kort om kvarter 7-9

  • 297 lägenheter
  • 3 underjordsgarage med 395 bilplatser. Laddplatser för elbil i samtliga garage.
  • 11 trapphus med hiss i varje kvarter
  • Miljöhus med sorteringsmöjligheter på entréplan i varje kvarter
  • Bokningsbara tvättstugor och bastur
  • Hyror presenteras inom kort på vår hemsidan.
Senast uppdaterad •
Fråga oss!