Kirunabostäder bygger 79 bostäder i nya centrum

Bild

Kvarter 90 med vy mot innergården.

Kirunabostäders styrelse har tagit beslut om att bygga fler lägenheter i Kirunas nya stadskärna. Våren 2023 planeras byggstarten av 79 hyresrätter på kvarter 90 längs med Malmvägen intill Kirunabostäders Kvarter 1.

– Det blir Kirunabostäders första byggprojekt som går i linje med vår nya hållbarhetsstrategi genom en satsning på förnybar energi i form av solpaneler på fasaderna, säger Stefan Sydberg.

Byggnaderna på kvarter 90 ska uppföras i form av fem lamellhus sammanbyggda till två huskroppar i fyra våningar som inrymmer 79 lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök. I kvarteret kommer det att finnas gemensam bastu och tvättstuga samt miljörum med full sopsortering. Utöver det kommer det att finnas tillgång till cykelförråd samt bilplatser med motorvärmare, laddstolpe eller carport.

I kvarter 90 ska Kirunabostäder satsa på produktion av förnybar energi genom installation av solpaneler på fasaden mot söder, vilket gör att bolaget kan minska sitt klimatavtryck. All el som produceras kommer exempelvis kunna användas för laddning av elbilar, motorvärmare eller till fastighetens allmänna utrymmen så som tvättstuga, trapphus m.m.

Byggnationen av de nya bostäderna beräknas stå klar för inflyttning under vintern 2024/2025. Lägenheterna kommer att tilldelas via den ordinarie bostadskön och du anmäler intresse på lediga bostäder när de publiceras på vår hemsida.

Sedan tidigare äger Kirunabostäder Kvarter 1 i nya stadskärnan med 62 lägenheter samt kontor och handelslokaler. Kirunabostäder har även förvärvat kvarter 7-9, genom ett bytesavtal med LKAB, där den större delen av Kirunas handel öppnade den 1 september och där 297 lägenheter har beräknad inflyttning våren 2023. Parallellt pågår byggnationen av 68 seniorbostäder i kvarter 91 med planerad inflyttning sista kvartalet 2023.

Kontakt:
Stefan Sydberg, styrelseordförande Kirunabostäder, 072-547 03 80, stefan.sydberg@kiruna.se
Mats Dahlberg, VD Kirunabostäder, 0980-705 00, mats.dahlberg@kirunabostader.se


Visionsbild bostäder kvarter 90

Kvarter 90 byggs längs med Malmvägen med solpaneler mot söder.

Senast uppdaterad •
Fråga oss!