Spadtag för 68 seniorbostäder i nya Kiruna

Bild

Mats Dahlberg, vd Kirunabostäder och Ellen Bäckman, affärsutvecklare Lindbäcks tar första spadtaget för 68 seniorbostäder i Kirunas nya stadskärna.

Nu startar byggnationen av 68 seniorbostäder för 70-plussare i Kirunas nya centrum. Hyresrätterna som byggs av Lindbäcks går i fabrik under sommaren och i höst sker montage på bygget.

Illustration kvarter 91

Illustration: Nordmark & Nordmark

- Ett välkommet tillskott till bostadsmarknaden i Kiruna, säger Stefan Sydberg, styrelseordförande Kirunabostäder.

Kvarteret på tomt 91 i nya stadskärna kommer att innehålla två fyravåningshus med lägenheter i storlekarna 1 - 3 rum och kök. I kvarteret kommer det att finnas samlingslokal, bastu, tvättstuga och miljörum med full sopsortering. Utöver det kommer det att finnas tillgång till bilplats med motorvärmare, laddstolpe eller carport.

- Vi är glada över förtroendet att få fortsätta bygga fina lägenheter åt Kirunabostäder i nya Kiruna centrum. Kul att äntligen få sätta spaden i backen, säger Maria Bergvall, projektledare Lindbäcks.

Seniorbostäderna är vanliga lägenheter som riktar sig till personer som är 70 år eller äldre. Lägenheterna tilldelas via den ordinarie bostadskön.

Inflyttningen i seniorbostäderna är planerad till hösten 2023.

 

Senast uppdaterad •
Fråga oss!