Espresso House etablerar sig i nya Kiruna

Bild

I december ingicks ett hyresavtal med Espresso House i Kirunabostäders galleria Nian i Kirunas nya centrumkärna. Etableringen blir Espresso House nordligaste kafé.

– Ett brett utbud av kaféer är viktigt i en centrumkärna. Vi är glada att Espresso House väljer att etablera sig i ett av de nya handelskvarteren. Det är en aktör som lockar besökare till centrumkärnan genom att vara en given mötesplats i Kirunas nya centrum, säger Amanda Stålnacke, marknadschef på Kirunabostäder.

Under 2020 ingick Kirunabostäder och LKAB ett avtal som innebär att ett flertal fastigheter i Kirunas nuvarande centrum, som påverkas av LKAB:s fortsatta gruvbrytning, ersätts med nybyggda fastigheter i den nya stadskärnan. Fastigheterna, som byggs av LKAB och sedan tas över av Kirunabostäder som fastighetsägare, kommer att innehålla såväl bostäder och kontor som lokaler för handel. Befintliga aktörer i nuvarande centrum kommer att ersättas med en del av dessa nya lokaler och det kommer även finnas utrymme för nya etableringar. En av dem är Espresso house som tecknat avtal för ett nytt kafé på cirka 200 kvadratmeter.

– Kirunaborna kan förvänta sig ett vardagsrum att njuta sin favoritfika i. Vi serverar varma och kalla drycker med kaffe från vårt eget kafferosteri, smörgåsar, sallader samt bakverk från eget bageri. Kaffe är vår passion och vi vill erbjuda våra gäster en kaffeupplevelse i världsklass. Vi har 110 sittplatser och vårt team ser fram emot att välkomna våra gäster i Kiruna. Vi trivs väldigt väl i de andra norra städerna vi har etablerat oss i, och förväntar oss att detta blir en framgångssaga även denna! Dessutom är det väldigt häftigt att få vara med om att etablera Espresso House nordligaste coffee shop, säger Pauline Eriksson, etablerare på Espresso House Sweden.

– Espresso House med sitt koncept blir ett nytt inslag i Kiruna vilket vi tror kommer ge ett mervärde till det lokala utbudet av kaféer. Vi ser verkligen fram emot att få inviga handelskvarteren tillsammans med Espresso House och övriga hyresgäster under hösten 2022, säger Amanda Stålnacke.

– Det känns roligt att Espresso House ser potentialen i Kiruna och vår nya centrumkärna. De kommer komplettera utbudet av kommersiell service i nya centrumkärnan på ett mycket bra sätt och vara ett positivt tillskott längs med vår nya handelsgata, säger Therese Lindroth, sektionschef vid LKAB:s samhällsomvandling i Kiruna.

Espresso House är en svensk kafékedja, verksam i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Kedjan besöks dagligen av drygt 55 000 gäster. I dagsläget är Espresso House Nordens största kafékedja med över 470 kaféer.

Kontaktpersoner:
Amanda Stålnacke, marknadschef Kirunabostäder, 0980-708 33
Lovisa Ernestam, presschef Espresso House Group, 070-484 94 58
Therese Lindroth, sektionschef LKAB, 0980-783 55


Senast uppdaterad •
Fråga oss!