Kallt hemma?

Bild

Höstens växlande temperatur utomhus kan påverka värmen i din bostad.

Hösten är här och skiftande temperatur utomhus kan göra att termostaten i elementen inte hinner reglera värmen i din bostad. Här följer några tips på vad du själv kan kontrollera innan du gör en felanmälan.

Hos Kirunabostäder strävar vi efter att hålla en temperatur på 20-21 grader i våra bostäder. Detta för att så många som möjligt ska vara nöjda med temperaturen samtidigt som det ger en rimlig energiförbrukning.

Mät temperaturen

Om du tycker att det är kallt i din bostad, mät temperaturen innan du gör en felanmälan. Placera en termometer mitt i ett rum, 1-1,5 meter över golvet och minst en meter från dörrar och fönster för att den ska visa lägenhetens faktiska temperatur.

Ligger temperaturen under 20 grader kan det bero på flera saker. Till exempel kan vädret ha slagit om snabbt och värmesystemen inte har hunnit ställa om. Det kan också bero på att det finns luft i elementet eller att ventilen i termostaten har fastnat i stängt läge. Hur du har möblerat hemma kan också göra att värmen inte sprids i rummet.

Tips:

  • Undvik långa gardiner framför elementen, de hindrar värmen från att spridas i ditt hem.
  • Ställ inte matbordet alldeles intill elementet, det kommer att leda till att enbart luften under bordet värms upp.
  • Placera din soffa en bit från elementet så att värmen kan cirkulera fritt.

Tänk på att om temperaturen i lägenheten är 21 grader eller högre stängs termostaten av automatiskt och elementen blir kalla.

 

Senast uppdaterad •
Fråga oss!