Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och övriga kontor stängt för besök.

Bostadsförmedlingen har stängt för besök

För att undvika smittspridning har bostadsförmedlingen och övriga kontor stängt för besök.

Butikskedjor etablerar sig i nya Kiruna centrum

Bild

Kronans Apotek, Hemtex, Synoptik, Ur & Penn och Lindex är några av butikskedjorna som tecknat avtal längs den nya handelsgata.

Flertalet stora butikskedjor tror på Kirunas nya centrum och väljer att etablera sig i kvarteren längs den nya handelsgatan.

Kronans Apotek, Hemtex, Synoptik, Ur & Penn och Lindex är några av detaljhandelskedjorna som hittills ingått avtal om att hyra lokal i handelskvarteren i Kirunas nya centrum. Kedjorna blir nya hyresgäster i kvarter 7, 8 och 9 vars uppförande är i full gång.

Det kommunala fastighetsbolaget Kirunabostäder och LKAB ingick förra året ett bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kiruna nuvarande centrum i och med den pågående stadsomvandlingen. Avtalet innebär att bostäder och lokaler i nuvarande centrum kommer att ersättas med nybyggda fastigheter som uppförs av LKAB i den nya stadskärnan. När Kirunabostäder tillträder som fastighetsägare tar de över hyresavtalet med aktörerna.

- Vi välkomnar butikskedjorna till Kirunas nya handelskvarter. Att våra lokala handlare får ett komplement i form av större butikskedjor ger en bra mix på utbudet i vårt nya centrum, säger Amanda Stålnacke, marknadschef, Kirunabostäder.

- Dessa stora butikskedjor är viktiga för vår nya handelsplats då deras produkter och tjänster är viktiga för många Kirunabor, säger Therese Lindroth, LKAB:s sektionschef för samhällsomvandlingen i Kiruna.

Sedan tidigare är det klart att Systembolaget, Coop och Eurosko kommer att hyra lokal i Kirunas nya centrum tillsammans med flertalet lokala handlare.


För ytterligare upplysningar:
Kirunabostäder: Amanda Stålnacke, marknadschef, 0980-708 33
LKAB: Therese Lindroth, sektionschef, 0980-783 85

Senast uppdaterad •