Cylinderbyte på grund av nyckelstöld

På grund av Kirunabostäder utsatts för en stöld av huvudnycklar har vi på kort varsel genomfört cylinderbyte i ett antal av våra fastigheter i centrala Kiruna.

Cylinderbyte på grund av nyckelstöld

På grund av Kirunabostäder utsatts för en stöld av huvudnycklar har vi på kort varsel genomfört cylinderbyte i ett antal av våra fastigheter i centrala Kiruna.

Coop etablerar butik i Kirunas nya centrum

Bild

Coop Norrbotten etablerar butik i ett av kvarterens längs Kirunas nya handelsgata.

Coop Norrbotten bygger en livsmedelsbutik i ett av handelsgatans kvarter och blir den första nyetableringen i Kirunas nya stadskärna.

Hösten 2022 planeras invigningen av handelsgatan i Kirunas nya centrum, en gågata med en tät och ombonad miljö som knyter samman tre gallerior. Ovanpå butikerna i bottenplanet byggs bostäder och kontor som bidrar till stadslivet. Här ska Coop Norrbotten bygga en ny butik med en yta på cirka 1000 kvadratmeter tillsammans med Kirunabostäder.

Vi tror på Kiruna och stärker vår position genom en nyetablering på en toppmodern mötesplats, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.

Amanda Stålnacke, marknadschef på Kirunabostäder, är mycket glad att få Coop Norrbotten som hyresgäst.

Coop-butiken blir den första nyetableringen i handelskvarteren och är en viktig nyckelspelare i det nya centrumet för att skapa en bra variation av hyresgäster och kundflöden. Vi ser verkligen fram emot att få inviga handelskvarteren tillsammans med Coop och övriga hyresgäster under hösten 2022.

Kirunabostäder och LKAB ingick under 2020 ett bytesavtal gällande ett flertal fastigheter i Kirunas nuvarande centrum i och med den pågående stadsomvandlingen. Avtalet innebär att bostäder och lokaler i nuvarande centrum kommer att ersättas med nybyggda fastigheter i den nya stadskärnan, där befintliga aktörer ersätts med en ny lokal och där det även finns utrymmen för nya etableringar. LKAB bygger de nya fastigheter och när Kirunabostäder tillträder som fastighetsägare tar de över hyresavtalen med aktörerna.

En livsmedelsbutik är en viktig aktör i en centrumkärna. Vi är glada över att Coop väljer att etablera sig i de handelskvarter som vi bygger åt Kirunabostäder. Coop kommer att bidra positivt till såväl boendemiljön som handeln i nya Kiruna centrum, säger Therese Lindroth, sektionschef vid LKAB:s samhällsomvandling i Kiruna.

Sedan tidigare är det klart att flertalet av nuvarande butikskedjor och lokala handlare i Kiruna kommer att hyra lokal i Kirunas nya centrum.

Kontaktpersoner:
Amanda Stålnacke, marknadschef Kirunabostäder, 0980-708 33
Therese Lindroth, sektionschef LKAB, 0980-783 85
Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76

 

Senast uppdaterad •
Fråga oss!